Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετή λήξης στο Πεκίνο, παρέδωσε τη«σκυτάλη» σε Μιλάνο- Κορτίνα

Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, 2022

Έπεσε η αυλαία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Έπεσε η αυλαία στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο Πεκίνο, μια διοργάνωση που σημαδεύτηκε από τα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά και το σκάνδαλο ντόπινγκ με τη 15χρονη Ρωσίδα πρωταθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα.

Η τελετή λήξης έγινε στη «Φωλιά του Πουλιού», όπου η Ολυμπιακή σημαία παραδόθηκε στο Μιλάνο και την Κορτίνα, που θα διοργανώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 2026. Αυτή ήταν η δεύτερη διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων σε καιρό πανδημίας, μετά το Τόκιο το περασμένο καλοκαίρι

.

Η τελετή λήξης, σε σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού, ξεκίνησε με την Ολυμπιακή φλόγα, που ήταν «κρεμασμένη» σε μια τεράστια χιονονιφάδα, να χαμηλώνει στο στάδιο, ενώ παιδιά κρατούσαν φαναράκια, στο ίδιο σχήμα, υπό τους ήχους του «Twinkle, twinkle little star».

Ο ηγέτης της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, με κενό ανάμεσά τους. Οι αθλητές μπήκαν μαζικά στον χώρο, χορεύοντας και βγάζοντας selfie. Ο Γιάννης Αντωνίου ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην τελετή λήξης, ο οποίος στο σλάλομ του αλπικού σκι τερμάτισε στην 29η θέση ανάμεσα σε συνολικά 84 αθλητές.

Η Κίνα κατέκτησε εννέα χρυσά μετάλλια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες, για να πάρει την τρίτη θέση στον πίνακα μεταλλίων. Η Νορβηγία, η υπερδύναμη των χειμερινών αθλημάτων, κατέκτησε 16 χρυσά, αριθμό ρεκόρ.

Πέρα από το σκάνδαλο ντόπινγκ και την πανδημία, η διοργάνωση σημαδεύτηκε και από την πολιτική. Αρκετές χώρες έκαναν διπλωματικό μποϊκοτάζ, λόγω των παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε δώσει το παρών στην τελετή έναρξης, προβάλλοντας ένα ενιαίο μέτωπο με τον Κινέζο ομόλογό του απέναντι στη Δύση, ενώ κορυφώνονταν η ουκρανική κρίση.

Πηγή:Lifo, φωτογραφίες:ΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου