Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Ουκρανία: Ζητά όπλα από άλλες χώρες και εγγυήσεις για μελλοντική ένταξη στην Ε.Ε.

 Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, 2022

Η Ουκρανία τάχθηκε υπέρ της επιβολής «ακόμη ισχυρότερων κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας

Η Ουκρανία εμφανίζεται «συγκρατημένα αισιόδοξη» ότι οι σύμμαχοί της αρχίζουν τελικά να ακούν το Κίεβο όταν μιλάει για την ανάγκη να επιβληθούν κυρώσεις στη Ρωσία.

Ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα είπε ότι θα συζητήσει περαιτέρω το θέμα με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν.

Ο Κουλέμπα επικοινώνησε επίσης με τη Βρετανία και με άλλες χώρες, ζητώντας τους να στείλουν όπλα στην Ουκρανία και να της δώσουν εγγυήσεις για τη μελλοντική ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να υποσχεθεί η Ε.Ε. την μελλοντική ένταξη της Ουκρανίας

«Σήμερα το πρωί έστειλα στην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας μια επιστολή, ζητώντας της επιπρόσθετα αμυντικά όπλα για την Ουκρανία», είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι απηύθυνε το ίδιο αίτημα και στους Αμερικανούς συνομιλητές του. «Θα κινητοποιήσουμε όλον τον κόσμο για να αποκτήσουμε ό,τι μας χρειάζεται για να ενισχύσουμε την αμυντική ικανότητά μας», πρόσθεσε.

Ο Κουλέμπα κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση «να βάλει στην άκρη τους δισταγμούς» και τον σκεπτικισμό που υπάρχει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες «και να δώσει στην Ουκρανία την υπόσχεση για τη μελλοντική ένταξή της».

Μολονότι χαιρέτισε την απόφαση του Βερολίνου να αναστείλει τη διαδικασία αδειοδότησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο Κουλέμπα τάχθηκε υπέρ της επιβολής «ακόμη ισχυρότερων κυρώσεων» σε βάρος της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου