Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Η συζήτηση αυτή απαιτεί ειλικρίνεια, τονίζει

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου, 2022

Τσακαλώτος: Διευκρινίσεις μετά την επίθεση που δέχεται για την κριτική στον Τσίπρα | tovima.gr

Διευκρινίσεις δίνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τα χτυπήματα που δέχτηκε για τη χτεσινή του συνέντευξη στην «Καθημερινή» και το «βρετανικό» φαρμάκι που έσταξε για τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ αν και υπεραμύνεται των όσων λέει απαντάει στα βέλη που δέχτηκε για την «αστική αυτοπεποίθηση» λέγοντας ότι «έχω προσλαμβάνουσες που με έχουν καθορίσει» και «προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά κομμάτια τους».

Ταυτόχρονα επιχειρεί μια αναδίπλωση λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει λόγο να είναι ανασφαλής.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου έχει ως εξής:

«Σε σχέση με τα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο 24ωρο νομίζω ότι είναι καλό να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα:

1. Αυτό που ενώνει τους Αριστερούς και Αριστερές (από οπού κι αν προέρχονται) είναι η στράτευση τους στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμο, για μια κοινωνία χωρίς προνομιούχους και εκλεκτούς, δηλαδή χωρίς ανισότητες.

2. Η συζήτηση αυτή απαιτεί ειλικρίνεια. Να βλέπουμε ότι τα προνομία υπάρχουν, ότι πολλά από αυτά χαρακτηρίζουν εμάς τους ιδίους. Είναι το πρώτο βήμα για να τα υπερβούμε. Μίλησα για τα προνόμια που είχα στην εκπαίδευση όπως πρέπει να μιλάμε για το αντρικό προνόμιο στην πατριαρχία, το λευκό προνόμιο στον σύγχρονο καπιταλισμό (και πριν), τα προνόμια που έχει ένας straight λευκός αστός άντρας. Πρέπει να τα συζητάμε ή να κάνουμε ότι δεν υπάρχουν;

3. Η πίστη (αυτοπεποίθηση) που μπορεί να είναι ανατρεπτική προέρχεται ακριβώς από την σταθερή στράτευση μας σε αυτές τις ιδέες (είμαι πάντα εδώ, λέω πάντα αυτά, γιατί αυτά πρέπει να νικήσουν, γιατί αυτή είναι η αντίληψη μας για τη δίκαιη κοινωνία). Αναγνωρίζω όμως ταυτόχρονα ότι ως άνθρωπος έχω συγκεκριμένες προσλαμβάνουσες που με έχουν καθορίσει. Προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά κομμάτια τους.

4. Είπα ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να είναι ανασφαλής, γιατί δεν έχει κανένα λόγο να είναι: ηγείται αυτού του αγώνα στον οποίο όλοι συστοιχούμαστε. Έχουμε καταφέρει τόσα πολλά (με ισχυρό αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και τα ΜΜΕ εναντίον μας), και αυτό πρέπει να το θεωρούμε ισχυρή βάση επανάκαμψης και νίκης.

5. Είναι καθήκον μας να του εκφράζουμε την κριτική μας σε σημαντικά ζητήματα και να προστατεύουμε το δικαίωμα στη διαφορετική άποψη, με συντροφικότητα, χωρίς ανθρωποφαγία, και με το βλέμμα στην προετοιμασία μιας καλύτερης διακυβέρνησης, ουσιαστικής, αποτελεσματικής για τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Διαβάστε επίσης – Σφοδρή επίθεση Βαξεβάνη κατά Τσακαλώτου: «Είναι λόρδος της Αριστεράς»

6. Είναι καθήκον δικό του να χρησιμοποιεί αυτή την κριτική για να γινόμαστε όλοι μαζί ισχυρότεροι, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο χρήσιμοι στην κοινωνία, για να ρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

7. Δεν μπορούμε να είμαστε ισχυρότεροι αν δεν κατανοούμε τα όπλα του αντιπάλου. Και είναι γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαλέγει συμβούλους ικανούς στο να φιλοτεχνούν επικοινωνιακά το προφίλ του (δύσκολη δουλειά ομολογουμένως) και να κάνουν τη βρώμικη δουλειά της υλοποίησης της πολιτικής της ΝΔ

ΥΓ: Επισυνάπτω το πλήρες κείμενο της συνέντευξης γιατί όταν κρίνεται η γνώμη κάποιου είναι κρίσιμο να έχει διαβαστεί ολόκληρη και να μη δημοσιεύεται πετσοκομμένη για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου