Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν και το Τσερνόμπιλ – Σφοδρές μάχες στο πυρηνικό εργοστάσιο

  Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου, 2022

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι κατέλαβαν και το Τσερνόμπιλ – Σφοδρές μάχες στο πυρηνικό εργοστάσιο | tovima.gr

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται και τις μάχες έξω από το Κίεβο να είναι σφοδρές, υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων τέθηκε και ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ.

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του Τσερνόμπιλ κατελήφθη από τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αδύνατο να πει κανείς αν το πυρηνικό εργοστάσιο είναι ασφαλές και έκανε λόγο για μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την Ευρώπη. Είπε, επίσης, ότι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το αεροδρόμιο του Hostomel, κοντά στο Κίεβο.

Εισχώρησαν στη ζώνη του εργοστασίου

Νωρίτερα, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε ότι ρωσικά στρατεύματα είχαν εισέλθει από τη Λευκορωσία σε περιοχή κοντά στον πρώην πυρηνικό σταθμό.

Το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για σφοδρές μάχες κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

«Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ. Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προστατεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση» έγραψε στο Telegram.

Από την πλευρά του ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έγραψε στο Twitter πως «οι μαχητές μας δίνουν τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986». «Οι εθνοφρουροί πολεμούν σκληρά» υποστήριξε.

Η Μόσχα δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την κατάσταση μέχρι στιγμής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου