Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Ερντογάν: Εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τουρκικά

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου, 2022

Ο Ερντογάν, θυμήθηκε ότι η Ελλάδα ήταν μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έως τις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Ερντογάν: Εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τουρκικά | tovima.gr

«Αφορμή» για να κάνει νέες εμπρηστικές δηλώσεις βρήκε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  εκμεταλλευόμενος τα όσα γίνονται στην Ουκρανία.

Ο Ερντογάν, σχολιάζοντας τις εξελίξεις και την ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, είπε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, βρίσκονται σε εδάφη που παλαιότερα ήταν τουρκικά.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της ευρωπαϊκής ταυτότητας της Τουρκίας, λέγοντας πως δεν είναι μόνο κομμάτι της Ευρώπης λόγω της Ανατολικής Θράκης, αλλά και λόγω της ιστορίας και του πολιτισμού.

«Εδάφη ευρωπαϊκών χωρών μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν της δικής μας πατρίδας»

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, υποστήριξε, σύμφωνα με τα tourkikanea: «Η Τουρκία και το δηλώνω αυτό αφήνοντας στην άκρη τις υπόλοιπες σελίδες της ιστορίας της, ακόμη από τον πρώτο αιώνα των Οθωμανών είναι μια ευρωπαϊκή χώρα. Εδάφη πάνω στα οποία σήμερα βρίσκονται πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μέχρι τις αρχές του περασμένου αιώνα, ήταν τμήματα της δικής μας πατρίδας.

Και σήμερα πέρα και από τους ιστορικούς και κοινωνικούς δεσμούς μας, με την περιοχή της Θράκης αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου