Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2019

O Πέτρος Τατσόπουλος δίνει κρίσιμη μάχη για τη ζωή του


Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2019

Μεγάλη και κρίσιμη μάχη για τη ζωή του δίνει ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μετά το διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής που υπέστη την Τρίτη και μάλιστα ενώ βρισκόταν στον τηλεοπτικό «αέρα».
Ο ίδιος εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, όπου οι γιατροί μετά από πέντε ώρες περίπου αντιμετώπισαν επιτυχώς την κατάστασή του, με την μετεγχειρητική του πορεία όμως να είναι εξαιρετικά κρίσιμη.
Η συγκεκριμένη επέμβαση όμως για την αποκάτασταση του διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής είναι εξαιρετικά σοβαρή με πολλές επιπλοκές, ενώ οι στατιστικές τής αποδίδουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας και για το λόγο αυτό η σημερινή και οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες.
Πώς συνέβη το επεισόδιο
Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν καλεσμένος σε ενημερωτική εκπομπή του Alpha, όταν περίπου στις 11 το πρωί της Τρίτης αισθάνθηκε δυσφορία. Ενώ συζητούσε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, ζήτησε να αποχωρήσει, καθώς όπως είπε, ένιωσε έναν ισχυρό πόνο στο στήθος. Αμέσως οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Λήδα Μπόλα που παρουσιάζουν την εκπομπή διέκοψαν τη ροή και λίγο αργότερα ενημέρωσαν τους τηλεθεατές πως ο Πέτρος Τατσόπουλος δέχθηκε άμεσα την ιατρική βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιώργου Λύρα, που τυχαία βρισκόταν εκεί ως καλεσμένος και πως μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο.
«Ήταν πάρα πολύ τυχερός. Η καρδιά του επρόκειτο να σταματήσει σύντομα» είπε αργότερα για το συμβάν ο κύριος Λύρας, εξηγώντας: «Έτυχε να είμαι μπροστά, έτυχε να προσκληθώ αμέσως και να μου δοθεί ο χώρος για να δράσω, πριν έρθει το ασθενοφόρο. Η διάγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας έγινε γρήγορα. Είχε μία καρδιά που δεν έσπρωχνε αίμα. Ο Πέτρος Τατσόπουλος ήταν πάνω από δέκα λεπτά αναίσθητος. Διεκομίσθη σταθερός και έχοντας τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο».
Ο 59χρονος συγγραφέας διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου οι γιατροί διέγνωσαν διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής -η αρχική διάγνωση με βάση και την κλινική εικόνα ήταν οπίσθιο έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς εκδήλωσε έντονο πόνο οπισθοστερνικό. Ωστόσο, σύντομα το έμπειρο προσωπικό του νοσοκομείου – που σημειωτέον εφημερεύει εναλλάξ με τον Ευαγγελισμό για καρδιοχειρουργικά περιστατικά- διαπίστωσε την πολύ σοβαρότερη, σε σχέση με το έμφραγμα, κατάσταση του ασθενή.
Το κρίσιμο χειρουργείο και η δύσκολη ανάρρωση
Οι ειδικοί στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής διέγνωσαν οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα της αορτής. Πρόκειται για μία κατάσταση όπου όπως μαρτυρά και ο ιατρικός όρος «συμβαίνει το επίμηκες “σχίσιμο” των χιτώνων της αορτής», της μεγαλύτερης αρτηρίας με την οποία η καρδιά τροφοδοτεί με αίμα τον οργανισμό. Ο οξύς διαχωρισμός θεωρείται αυτός ο οποίος έχει «ηλικία» μικρότερη των δύο εβδομάδων, έχει συμβεί δηλαδή σε αυτό το χρονικό διάστημα.
Η απόφαση για τη χειρουργική επέμβαση ήταν μονόδρομος. Το χειρουργείο διήρκεσε περί τις πέντε ώρες, με τους καρδιοχειρουργούς να δηλώνουν ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα της χειρουργικής αποκατάστασης μετά την ολοκλήρωσή του. «Εγένετο χειρουργική αποκατάσταση της νόσου, η επέμβαση που διήρκεσε 5 ώρες περίπου ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο ασθενής διακομίσθηκε σταθερός στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης στις 18.15» αναφέρεται στην ιατρική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
Ωστόσο, η επιτυχής επέμβαση για την οποία γίνεται λόγος στο ανακοινωθέν είναι ένα μόνο τμήμα της δύσκολης διαδρομής την οποία διανύει ο ασθενής. Η συγκεκριμένη επέμβαση για την αποκάτασταση του διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής είναι εξαιρετικά σοβαρή με πολλές επιπλοκές, ενώ οι στατιστικές τής αποδίδουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου