Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Καίγονται οι φημισμένοι αμπελώνες και ελαιώνες της Καλιφόρνια

Την απομάκρυνση εκατοντάδων κατοίκων από μια ιστορική οινοπαραγωγό πόλη βόρεια του Σαν Φρανσίσκο ζήτησαν οι αρχές στην Καλιφόρνια, όπου σχεδόν 200.000 νοικοκυριά έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι, καθώς μια νέα καταστροφική πυρκαγιά μαίνεται στην κομητεία Σονόμα.
Πυροδοτούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους ταχύτητας 120 χλμ/ώρα, η φωτιά Kincade έχει ήδη μετατρέψει σε στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης και εξαπλώνεται ραγδαία, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Καλιφόρνιας.
Οι αρχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης στο Γκεϊσέρβιλ, μια μικρή πόλη 1.000 κατοίκων που περιβάλλεται από αμπελώνες, μεταξύ άλλων εκείνους ιδιοκτησίας του διάσημου σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα.
Μεγάλα τμήματα της Καλιφόρνιας έχουν τεθεί σε συναγερμό αυτήν την εβδομάδα, με τις αρχές να προειδοποιούν για τον υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.
Την ίδια ώρα, η μετεωρολογική υπηρεσία της Καλιφόρνιας εξέδωσε προειδοποίηση για την κομητεία του Σαν Ντιέγκο, στο νότιο τμήμα της πολιτείας, όπου οι άνεμοι ενδέχεται να ευνοήσουν τις εκδηλώσεις πυρκαγιάς σήμερα και αύριο.
Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες, μια τεράστια δασική πυρκαγιά κατέκαψε την κατοικημένη περιοχή Sylmar, στο Λος Άντζελες. 
Τεράστια πυρκαγιά κατέστρεψε το φθινόπωρο του 2018 τη μικρή πόλη Παραντάις, στη βόρεια Καλιφόρνια, προκαλώντας τον θάνατο 86 ανθρώπων και τον εκτοπισμό δεκάδων χιλιάδων άλλων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου