Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Δ.Σ. Καλαμάτας: Ψήφισμα – κόλαφος για τη συνεργασία Βασιλόπουλου με Κουκούτση



Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, 2019 
Ισχυρό μήνυμα καταδίκης της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με τον πρώην βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Δημήτρη Κουκούτση έστειλαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης.
Με ψήφισμα που υπέγραφαν οι επικεφαλής Μανώλης Μάκαρης (Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες), Τόνια Κουζή (Καλαμάτα Τόπος Ζωής) και Μιχάλης Αντωνόπουλος (Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών) και υπερψήφισαν οι παρατάξεις «Καλαμάτα Μπροστά», «Πρότυπος Δήμος» και «Λαϊκή Συσπείρωση”, το Σώμα, στην πλειοψηφία του, καταδίκασε την επιλογή του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου.
“Καταδικάζουμε την ακροδεξιά επιλογή της Δημοτικής Αρχής Καλαμάτας και συγκεκριμένα του δημάρχου Αθανάσιου Βασιλόπουλου, όπως εκφράστηκε με την ανάθεση θέσεων ευθύνης στον υπόδικο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Δημήτριο Κουκούτση. Ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας». Αυτό ήταν το ψήφισμα το οποίο στήριξαν 17 δημοτικοί σύμβουλοι και καταψήφισαν 16.
Η παράταξη της Μαρίας Οικονομάκου, «Καλαμάτα Ξεκινάμε», αποχώρησε από τη συζήτηση του θέματος, με τη δικαιολογία ότι δεν αφορά στην πόλη και πως αξιοποιείται για να κάνουν κάποιοι σπέκουλα. Σε κάθε περίπτωση ασαφής θέση, αλλά «πονηρή» πολιτικά, αφού δεν μπορεί να της χρεωθεί στήριξη ή μη των ενεργειών του δημάρχου.
Κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος, ο δήμαρχος δήλωσε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος από το κείμενο, γιατί τον περιγράφει ως ακροδεξιό. Αντίθετα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «λαϊκό άνθρωπο» και δημοκράτη, ενώ κατά πολιτικά κοντόφθαλμο και παράλογο τρόπο ισχυρίστηκε ότι το ζήτημα Κουκούτση συντηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ! Προχώρησε, μάλιστα, ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως έχει γραφτεί και η ανοιχτή επιστολή των πέντε παρατάξεων της αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον οποίο κάλεσαν κατά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα να πάρει θέση για τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για… αφελή πολιτική ανάγνωση της πράξης του μόνο και μόνο με την επιχειρηματολογία της μεταβίβασης των δικών του ευθυνών σε άλλους. Ο δήμαρχος θα πρέπει να καταλάβει ότι ο νεοναζισμός έχει πρωταγωνιστή μόνο το θάνατο. Και κάτι άλλο. Επιβιώνει με την ανοχή και την παθητικότητα. Κι έτσι εδραιώνεται η πρόκληση. Με την ανοχή των πολλών. Και σ’ αυτό το «παιχνίδι» είναι, δυστυχώς, πρωταγωνιστής.
Ο Δημήτρης Κουκούτσης στην παρέμβασή του σχολίασε ότι με το ψήφισμα δε στοχεύουν οι παρατάξεις το πρόσωπό του, αλλά το δήμαρχο και μίλησε για μια ιδιότυπη συμμαχία «του λούμπεν προλεταριάτου και της μπουρζουαζίας, που δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένα λαϊκό παιδί εκλέχτηκε δήμαρχος»!.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου