Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Θοδωρής Λιβάνιος: Ηλεκτρονικά η αίτηση των Ελλήνων του εξωτερικού για ψήφο στις εκλογές


 Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019



Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Εκλογών, Θεόδωρος Λιβάνιος (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

ΑΘΗΝΑ. Περίπου δύο μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, θα ανοίξει εφαρμογή μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους για να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους, ανέφερε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σε συνέντευξη στα Παραπολιτικά FM 90,1.
Όπως εξήγησε, τα απαραίτητα στοιχεία που θα πιστοποιούν πως ο ενδιαφερόμενος εκλογέας έχει παραμείνει συνολικά δύο έτη στην Ελλάδα, κατά τα τελευταία 35 χρόνια, ανεξαρτήτως από το πότε έφυγε, είτε θα αντλούνται ηλεκτρονικά από τα διαθέσιμα μητρώα του ελληνικού Δημοσίου, όπως τα ένσημα, είτε θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη σχετική εφαρμογή από τον ίδιο τον εκλογέα, όπως για παράδειγμα ένα σκαναρισμένο αντίγραφο πτυχίου ή απολυτήριο λυκείου, χωρίς να απαιτείται η προσκόμισή τους σε κάποια υπηρεσία ή προξενείο.
Όσον αφορά τη σύσταση εκλογικών τμημάτων, ο Θ. Λιβάνιος ανέφερε ότι τα τμήματα θα συστήνονται ανάλογα με τον αριθμό των εκλογέων που θα δηλώσουν ενδιαφέρον να ψηφίσουν σε κάθε περιοχή. Στόχος είναι να δοθεί βάρος στη διασπορά των τμημάτων, ώστε οι εκλογείς να διανύουν τη μικρότερη δυνατή απόσταση, είπε ο υφυπουργός Εσωτερικών.
Διευκρίνισε ότι η αίτηση θα ισχύει για αόριστο χρονικό διάστημα αλλά ο εκλογέας θα μπορεί, εφόσον μετακομίσει, να αλλάξει στην αίτηση τον τόπο διαμονής του, ώστε όταν συγκροτηθούν τα τμήματα – πριν από κάθε εκλογική διαδικασία – να περιληφθεί στο πλησιέστερο. Εφόσον επιθυμεί να ψηφίσει στην Ελλάδα, θα μπορεί να αναστείλει την αίτησή του και να επανέλθει στον βασικό εκλογικό κατάλογο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου