Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Σε κλίμα συναίνεσης η συνάντηση Κεραμέως – Φίλη

Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019



EUROKINISSI
Περίπου δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, με τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η οποία έγινε σε καλό κλιμα, και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν ιδεολογικές διαφορές και αποστάσεις μεταξύ τους, ωστόσο εξέφρασαν την πρόθεση να επιτευχθεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
«Για την κυβέρνηση, η Παιδεία είναι ίσως το σπουδαιότερο όχημα για μια καλύτερη Ελλάδα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήταν ζητούμενο για εμάς να ξεκινήσει ο διάλογος νωρίς», επισήμανε η κ. Κεραμέως.
«Προφανώς υπάρχουν ιδεολογικές αποστάσεις και ιδεολογικές διαφορές. Θέλουμε όμως να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις και συναινέσεις ειδικά στα θέματα παιδείας. Να σκεφτούμε πάνω από κόμματα, για τους μαθητές, τους φοιτητές και την εκπαίδευση», σημείωσε η υπουργός.

«Η παιδεία για μας είναι κοινό καλό»

«Υπάρχει απόσταση», ανέφερε, από την πλευρά του, ο κ. Φίλης. «Θέλουμε, όμως, να γίνεται διάλογος και να επιδιώκονται συγκλίσεις. Η Παιδεία για μας είναι κοινό καλό», πρόσθεσε.
Μάλιστα, ανέφερε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης αποτελεί τον όρο με τον οποίο προσέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στον διάλογο. «Ήρθαμε στον διάλογο για να υπερασπιστούμε την πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις για αλλαγές, γιατί προφανώς μπορεί να χρειαστούν, με βάση τη νέα πραγματικότητα που υπάρχει με τις δυνατότητες που έχει πλέον η χώρα μας εκτός μνημονίων, ούτως ώστε να προχωρήσουμε στην εκπαίδευση της ανάπτυξης, από την εκπαίδευση των μνημονίων», τόνισε.
Επίσης, ο κ. Φίλης επανέλαβε την ανάγκη μόνιμων διορισμών. «Εφόσον υπάρχουν κενά υπάρχει ανάγκη διορισμών», είπε.
Η υπουργός, από την πλευρά της, απάντησε ότι «οι επιλογές στα οικονομικά έγιναν σε μεγάλο βαθμό από την προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουμε υπ´ όψιν».
Σημειώνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν συναντήσεις την επόμενη εβδομάδα και με εκπροσώπους άλλων κομμάτων, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθούν τα κόμματα για τον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου του υπουργείου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου