Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Η ομάδα ΔΕΛΤΑ επανέρχεται στους δρόμους, αλλά με διαφορετικό όνομα και βαρύ οπλισμό


Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2019




Την προεκλογική υπόσχεσή της πράξη κάνει η Νέα Δημοκρατία, καθώς η ομάδα ΔΕΛΤΑ επανέρχεται στους δρόμους, αλλά με διαφορετικό όνομα και βαρύ οπλισμό.
Μάλιστα, η πρεμιέρα της είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου.
Όπως φαίνεται, λοιπόν, θα επανδρώνεται από µία ολιγάριθµη οµάδα αστυνοµικών και θα επιχειρεί, µεταξύ άλλων, υποστηρικτικά στις δυνάµεις των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια επεισοδίων σε διαδηλώσεις. Το πιθανότερο όνοµά της θα είναι «∆ίκυκλη ΟΠΚΕ» (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), ενώ θα φέρει βαρύ οπλισµό.
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», δε, η εκπαίδευση του προσωπικού της γίνεται -ήδη- από την ΕΚΑΜ, γεγονός που φανερώνει την πρόθεση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. για µια οµάδα µε στρατιωτική εκπαίδευση, για πολύ σοβαρά περιστατικά.
Αρμόδια πηγή, μάλιστα, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ότι «περίπου το 50% των ανδρών, που θα στελεχώσουν την ομάδα, είχε υπηρετήσει πριν από το 2015 στην οµάδα ΔΕΛΤΑ».
Ο λόγος που αλλάζει όνομα, εξάλλου, είναι ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέλει να αποφευχθούν συνειρµοί µε παλαιότερα περιστατικά αστυνοµικής βίας.
Συνολικά, θα υπάρχουν πέντε οµάδες δίκυκλης ΟΠΚΕ, οι οποίες θα εκτελούν εξάωρες βάρδιες. Η καθεµία θα αριθµεί 10 αστυνοµικούς και θα έχει επιχειρησιακή «ανεξαρτησία». ∆ηλαδή θα επιχειρεί χωρίς απαραίτητα να βρίσκεται µαζί της κάποιο από τα γνωστά βαρέος τύπου οχήµατα της ΟΠΚΕ. Σε κάθε βάρδια θα υπάρχουν τρεις οµάδες, οι οποίες θα παίρνουν εντολές από το επιχειρησιακό κέντρο της ΟΠΚΕ στη ΓΑ∆Α.
Η ομάδα ΔΕΛΤΑ, θυμίζουμε, διαλύθηκε επί θητείας Νίκου Τόσκα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου