Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2019

H Fed μείωσε τα επιτόκιά της για 3η φορά εντός του 2019



Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, 2019
Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell (AP Photo/Jacquelyn Martin, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) μείωσε τα βασικά επιτόκιά της, για 3η φορά εντός του 2019, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την οικονομική ανάπτυξη, παρά τις διεθνείς απειλές.
Ωστόσο, επεσήμανε το «ΑΡ», από την Fed άφησαν να εννοηθεί πως δεν θα μειώσει εκ νέου τα επιτόκιά της φέτος. Στη σχετική ανακοίνωση δεν υπήρχε μία φράση-κλειδί, η οποία ήταν εκεί από τον Ιούνιο, καταδεικνύοντας μελλοντικές περικοπές στα επιτόκια.
Ειδικότερα, το βραχυπρόθεσμο επιτόκιο, το οποίο επηρεάζει πολλά καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια, κυμαίνεται πλέον μεταξύ 1,5% και 1,75%.
Η αμερικανική οικονομία διανύει τον 11ο χρόνο ανάπτυξης, έχοντας ενισχυθεί από τις καταναλωτικές δαπάνες και μία σταθερή, αν και πιο αδύναμη ελαφρώς, αγορά εργασίας.
Η Fed, μειώνοντας τα επιτόκια, προσπάθησε να εξισορροπήσει τις αβεβαιότητες που κλιμακώθηκαν από τις «συγκρούσεις» του προέδρου Τραμ στο εμπόριο, την αδύναμη διεθνή οικονομία και την πτώση στις κατασκευές σε ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου