H Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε σήμερα την επίσημη έρευνα εν όψει μιας εκρηκτικής διαδικασίας καθαίρεσης σε βάρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ψηφοφορίας καθοριστικής σημασίας.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία την πλειοψηφία έχουν οι Δημοκρατικοί, υιοθέτησε την απόφαση αυτή με 232 ψήφους υπέρ έναντι 196, καθώς οι κοινοβουλευτικοί τήρησαν σε μεγάλο βαθμό τη γραμμή του κόμματός τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Δημοκρατικοί βουλευτές προσπαθούν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ άσκησε πίεση επί του Κιέβου προκειμένου να κηλιδώσει τον πρώην αντιπρόεδρο Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μπορεί να είναι πολιτικός του αντίπαλος στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αρνείται οποιαδήποτε παράβαση των καθηκόντων του και δηλώνει ότι αποτελεί στόχο «πραξικοπήματος».

Τραμπ: Το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα σε ένα tweet «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία», λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων που έδωσε το πράσινο φως στη διεξαγωγή έρευνας για την καθαίρεσή του.
«Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.