Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ποιος σκότωσε τη Lady Diana μετά το τροχαίο ενώ ήταν ακόμη ζωντανή στα συντρίμμια του αυτοκινήτου;



Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2019
Ήταν 31 Αυγούστου 1997 όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η Lady Diana με τον τότε σύντροφό της Dodi Fayed καταδιώκεται από τους φωτογράφους και ο μεθυσμένος οδηγός χάνει τον έλεγχο με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα μοιραίο τροχαίο ατύχημα για την πριγκίπισσα του λαού και τον Αιγύπτιο κροίσο.
Εικοσι δύο χρόνια μετά το θάνατό της Diana ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου ατυχήματος στο Παρίσι, δικηγόρος Stanlee Culbreath δηλώνει ότι οι πιθανότητες της επιβίωσής της μειώθηκαν σημαντικά καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθυστέρησαν να σπεύσουν να βοηθήσουν κάτι που τον κάνει να πιστεύει ότι υπήρχαν σκοπιμότητες πίσω από το θάνατό της.
Στα 69 του χρόνια λοιπόν αποκάλυψε όσα είδε και πιο συγκεκριμένα αναρωτιέται αν η Diana θα μπορούσε να ζούσε σήεμρα αν οι γαλλικές υπηρεσίες είχαν ενεργήσει πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα είπε: «Πάντα πίστευα ότι ήταν ύποπτο. Ότι άλλες δυνάμεις έπαιξαν κάποιο ρόλο. Αλλά τώρα, 20 χρόνια μετά, αμφισβητώ περισσότερο από ποτέ αν ήταν δυστύχημα. Νομίζω ότι είναι αμφίβολο. Γιατί χρειάστηκαν 20 λεπτά για να φτάσει το ασθενοφόρο στην πριγκίπισσα Νταϊάνα; Και γιατί όταν τελικά την απεγκλώβισαν πέρασαν ένα νοσοκομείο και την πήγαν σε άλλο;».
Παρόλο που τότε δε γνώριζε ότι μέσα στο όχημα ήταν η Diana, σχολίασε σε έναν γνωστό του: «Γαμώτο, ένας τοξικομανής στη Main Street θα μεταφερόταν πιο γρήγορα από ό,τι σε αυτή την περίπτωση».  O δικηγόρος Stanlee Culbreath βρισκόταν στο Παρίσι τη συγκεκριμένη ημερομηνία μαζί με τους φίλους του Clarence Williams και Michael Walker και την ώρα που συνέβη το τροχαίο στη γέφυρα Pont de l’Alma γύριζαν με ταξί στο ξενοδοχείο τους. Εκεί βρέθηκαν μπροστά στα συντρίμμια του αυτοκινήτου.
Η περιγραφή του είναι συγκλονιστική: «Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε λίγα μέτρα μακριά από τη λιμουζίνα. Η πόρτα του συνοδηγού ήταν ήδη ανοιχτή. Δεν είχαμε ακούσει το τροχαίο. Το αυτοκίνητο έβγαζε καπνούς. Πλησίασα και ο Trevor Rees-Jones είχε τα πόδια του έξω από το αυτοκίνητο. Κρατούσε μια πετσέτα ή κάτι άλλο στη μύτη του γιατί αιμορραγούσε πολύ. Στο σημείο υπήρχαν μόνο 4-5 άνθρωποι και έτσι πλησίασα και κοίταξα μήπως μπορούσα να βοηθήσω. Δεν ήξερα ποιος ήταν στο πίσω κάθισμα. Προσπαθούσα να κοιτάξω από το παράθυρο. Θυμάμαι να λέω σε όσους ήταν εκεί αν έρχεται ασθενοφόρο. Είχαν περάσει 15 με 20 λεπτά και δεν είχε έρθει ασθενοφόρο. Τότε είπα στους φίλους μου πως ένα πρεζόνι στη Main Street θα μεταφερόταν πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Υπήρχε μόνο ένας αστυνομικός που μας έλεγε να απομακρυνθούμε. Από τη στιγμή που τα τζάμια ήταν φιμέ δεν μπορούσα να δω ποιος ήταν πίσω. Έλεγα στον αστυνομικό να ανοίξει την πόρτα. Έμοιαζε ότι θα μπορούσε να ανοιχτεί. Δεν έκανε τίποτα. Ήταν σαν να είχαν αποφασίσει πως δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Είναι απλά η γνώμη μου αλλά τους πήρε πολύ ώρα να την απεγκλωβίσουν. Μπορεί να πέρασαν και 30 λεπτά μέχρι να φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Ήμασταν εκεί για τουλάχιστον 15 λεπτά. Γιατί δεν έφτασε νωρίτερα ασθενοφόρο; Δεν άκουσα ασθενοφόρο όση ώρα ήμουν εκεί. Ούτε σειρήνες. Μου φάνηκε ότι χρειάστηκε ώρα για να ανταποκριθεί ασθενοφόρο. Είπα στους φίλους μου πως «δεν θα ήθελα να εμπλακώ σε τροχαίο στο Παρίσι. Κανείς δεν εμφανίζεται». Ίσως οι πιθανότητες επιβίωσής της μειώθηκαν σημαντικά λόγω της αργοπορίας. Είναι κοινή λογική. Όσο περισσότερο παραμένει κάποιος σε τέτοια κατάσταση, τόσο οι πιθανότητες επιβίωσης είναι λιγότερες. Όταν φύγαμε δεν είχε φτάσει ακόμα ασθενοφόρο. Η ταχύτητα που ανταποκρίθηκαν ήταν ανεπαρκής. Πρέπει να απαντηθούν ερωτήσεις».
Πράγματι στην έρευνα που διεξήχθη το 2007, προέκυψε ότι ο χρόνος που χρειάστηκε από τη στιγμή που απεγκλωβίστηκε η Diana μέχρι τη διακομιδή της στο νοσοκομείο ήταν 1 ώρα και 6 λεπτά.Είχε αναφερθεί μάλιστα ότι η πριγκίπισσα μπορεί να ζούσε αν οι γιατροί δεν είχαν σπαταλήσει κρίσιμα λεπτά για να της παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο. Σε αυτό το χρόνο θα πρέπει να προστεθεί και το πόση ώρα έκαναν να φθάσουν τα συνεργεία για να την απεγκλωβίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου