Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Ένταση στην Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο: «Καλέστε τη φρουρά για να μας βγάλει»


Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2019 


«Μπαρούτι» μύριζε το κλίμα στην Προανακριτική Επιτροπή που εξετάζει τις καταγγελίες κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης με αντικείμενο το αίτημα εξαίρεσης των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη.
Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου, που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης, αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της Επιτροπής.
Όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ του Alpha από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, εξω από την πόρτα της Επιτροπής όπου συνεδριάζει η Προανακριτική «ακούγαμε τις φωνές του Γιάννη Ραγκούση, που ούρλιαζε προς το προεδρείο σε έξαλλη κατάσταση».
«Με τη βία της πλειοψηφίας αποφασίζετε να μετατρέψετε την Επιτροπή σε χούντα», φέρεται να είπε ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος είπε προς το προεδρείο ότι «είναι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα αυτό που κάνετε, να με αποβάλλετε και να φωνάξετε και την Αστυνομία. Ντροπή σας!».
Όπως αναφέρθηκε, στο σημείο εκείνο παρενέβη ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος φέρεται να είπε «καλέστε τη φρουρά για να μας βγάλει από τη συνεδρίαση».
Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννης Μπούγας, φέρεται να αναφέρθηκε στο άρθρο περί διατάραξης των συνεδριάσεων της Επιτροπής της Βουλής, η οποία προβλέπει φυλάκιση και χρηματικές ποινές.
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, από την πλευρά του, φέρεται να διερωτήθηκε: «Θα οδηγήσετε ενώπιων του Δικαστηρίου βουλευτές που τους έστειλε εδώ ο ελληνικός λαός;», με τον Κώστα Καραγκούνη από πλευράς Νέας Δημοκρατίας να λέει ότι η τοποθέτηση Ραγκούση «θα πρέπει να καταδικαστεί. Να αναιρέσουν. Εκθέτουν τον κοινοβουλευτισμό. Άλλα κόμματα χρησιμοποιούσαν αυτήν τη φρασεολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου