Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση της Unesco να φορέσει εσώρουχα σε αγάλματα για να μην προσβάλει το κοινό έκθεσης.
Το περιστατικό συνέβη σε έκθεση του Στεφάν Σιμόν στο Παρίσι και σύμφωνα με πληροφορίες άνθρωποι από την Unesco ζήτησαν από τον καλλιτέχνη να καλύψει τα γεννητικά όργανα αρχαιοελληνικών και ρωμαϊκών αγαλμάτων με εσώρουχα.

Όπως ήταν φυσικό η απόφαση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στη Γαλλία με τον τύπο και τα social media να εξεγείρονται κατά της οργάνωσης.

Όλα ήταν μια παρεξήγηση

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργήθηκε στη χώρα είναι ότι το γαλλικό περιοδικό Le Point κάνει λόγο για «δυσάρεστη έκπληξη», καθώς η Unesco υποτίθεται πως προασπίζει την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.
Η Liberation προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα υποστήριξε ότι όλα οφείλονται σε κακή συνεννόηση μεταξύ του γλύπτη και του οργανισμού.
«Τέθηκε το θέμα της γυμνότητας των αγαλμάτων και κατανοώ ότι μπορεί να ενοχλήσει. Πρότεινα, λοιπόν, στη διάρκεια της έκθεσης να βρίσκομαι κοντά με ένα ύφασμα και στην ανάγκη να καλύψω το φύλο των αγαλμάτων», δήλωσε ο Στεφάν Σιμόν στην εφημερίδα.
Από την πλευρά της η Unesco επέμεινε ότι δεν επιβάλλει τίποτα στους καλλιτέχνες, σημειώνοντας σχετικά στη γαλλική εφημερίδα: «Αν είχε τεθεί σε εμάς το θέμα θα είχαμε πει στον καλλιτέχνη ότι θα μπορούσε, αν το επιθυμούσε, να μην φορέσει εσώρουχα στα γλυπτά».