Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Βρετανία: 39 πτώματα εντοπίστηκαν σε φορτηγό στο Εσσεξ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2019 
Συναγερμός έχει σημάνει στις βρετανικές αρχές, μετά τον εντοπισμό 39 πτωμάτων σε εμπορευματοκιβώτιο φορτηγού, στην περιοχή του Εσσεξ.
esseeexxxOπως μεταδίδει το Associated Press, το φορτηγό φέρεται να έφτασε στη Βρετανία στις 19 Οκτωβρίου και να ξεκίνησε από τη Βουλγαρία. Μεταξύ των 39 νεκρών, όπως αναφέρεται, υπάρχει και ένας ανήλικος. 
Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος είναι Βορειοϊρλανδός, έχει συλληφθεί ως ύποπτος για φόνο και ανακρίνεται, σύμφωνα με το BBC. 
Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν κάνει επίσημα λόγο για διακίνηση ατόμων ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο ήταν στοιβαγμένες οι σοροί αφήνει υπόνοιες για κάτι τέτοιο. 
Οι βουλγαρικές αρχές δεν μπορούν μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσουν ότι πράγματι το φορτηγό ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Βουλγαρία. 
Η υπαρχηγός της αστυνομίας Πίπα Μιλς ανέφερε ότι η αναγνώριση θα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία και αρνήθηκε να ενημερώσει για το φύλο των θυμάτων.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για το γεγονός. 
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσσεξ», δήλωσε ο Τζόνσον.
«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.
«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».
«Είναι ένα τραγικό επεισόδιο στο οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ της αστυνομίας του Έσεξ.
«Συλλάβαμε τον οδηγό της νταλίκας σε σχέση με το επεισόδιο. Παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνές μας».
Η αστυνομία έκανε τη μακάβρια ανακάλυψη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ στο Γκρέις, γύρω στα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και κοντά στις αποβάθρες του Τάμεση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου