Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναμένεται να επισκεφτεί την Αμερική τον Μάιο του 2020


Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Φωτογραφία αρχείου: Θεολογική Σχολή Χάλκης
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αναμένεται να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες τον ερχόμενο Μάιο του 2020, προσκεκλημένος της Αμερικανικής κυβερνήσεως και συγκεκριμένα από τον υπουργό εξωτερικών Μάικ Πομπέο (Mike Pompeo) προκειμένου να ομιλήσει σε σύσκεψη για το Φυσικό Περιβάλλον.
Ο Πατριάρχης θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Η συνάντηση στο Λευκό Οίκο προσανατολίζεται να γίνει μεταξύ 12 με 14 Μαΐου, όπου ο κ. Τράμπ θα επιδαψιλεύσει υψηλές τιμές στον Οικουμενικό Πατριάρχη. Το είχε άλλωστε αναφέρει και υποσχεθεί κατά την επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στον κ. Τράμπ στο Γραφείο Οβάλ στο Λευκό Οίκο στις 16 Ιουλίου, όπου υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο με προσήνεια και εγκαρδιότητα.
Αποκλειστικές πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο Πατριάρχης θα παραμείνει στις Ηνωμένες Πολιτείες τουλάχιστο επί ένα δεκαήμερο και εκτός από την Ουάσιγκτον θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου είναι και η έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.
Επίσης ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί και τη Βοστώνη και συγκεκριμένα τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού, όπου θα προστεί της τελετής της απονομής των πτυχίων της. Η εκδήλωση αυτή αναμένεται να γίνει κατά πάσα πιθανότητα το Σάββατο στις 16 Μαΐου.
Το πανεπιστήμιο Notre Dame θα τιμήσει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο με απονομή επίτιμου διδακτορικού διπλώματος. Οι επί μέρους λεπτομέρειες του προγράμματος και της επίσκεψης του Πατριάρχη στις Ηνωμένες Πολιτείες θα συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες με την μετάβαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στο Φανάρι κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου. Θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο έπειτα από την παμψηφεί εκλογή του στις 11 Μαΐου σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε επισκεφτεί την Αμερική πριν από δέκα χρόνια και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2009, όπου πραγματοποίησε ευρεία περιοδεία σε πολλές πολιτείες και είχε γίνει δεκτός με τιμές και ενθουσιασμό.
Τονίζεται ότι ο Πατριάρχης τρέφει ιδιαίτερη αγάπη, εκτίμηση και ενδιαφέρον για την Αρχιεπισκοπή και την Ομογένεια της Αμερικής. Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι η πλέον πολυπληθέστερη και επιφανέστερη Εκκλησιαστική Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου και όπως υπενθύμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στην πρόσφατη ομιλία του στο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα τόνισε με νόημα τα εξής: «Είμαστε όλοι μέλη της μίας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Δεν είμαστε διαχωρισμένοι σε Μητροπόλεις και Κοινότητες και Τομείς και Οργανισμούς και Ιδρύματα». Παράλληλα υπογράμμισε το Τρίτο Άρθρο του Καταστατικού πως «η Αρχιεπισκοπή ούσα Επαρχία του Οικουμενικού Θρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είναι μία αδιαίρετος οντότητα στην ολότητα της».
ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου