Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Η Πανηπειρωτική απέπεμψε τρία μέλη του συμβουλίου της


Παρασκευή, 1η Νοεμβρίου, 2019



Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Γκατζογιάννης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυκας/Θεόδωρος Καλμούκος.

Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της στις 26 Οκτωβρίου, στο Γούστερ της Μασαχουσέτης, υπό την προεδρία του Νίκου Γκατζογιάννη (Γκέιτζ) απέπεμψε δύο τακτικά μέλη του Συμβουλίου της, τον Κωνσταντίνο Τσιούρη και την Αννα Νότη, αμφότεροι από τη Νέα Υόρκη, και το αναπληρωματικό μέλος Μενέλαο Σωτήρη από τη Βοστώνη, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Ομοσπονδίας.
Η Πανηπειρωτική στο ανακοινωθέν της αιτιάζει ότι οι αναπεμφθέντες «προσπάθησαν μυστικώς να ιδρύσουν έναν αποσχιστικό οργανισμό παραβιάζοντας το Καταστατικό της Ομοσπονδίας».
Ο εν λόγω Οργανισμός είναι η νεοϊδρυσθείσα Ομοσπονδία Βορειοηπειρωτών Αμερικής (Ο.Β.Α./N.E.F.A. – North Epirotic Federation of America), για την ίδρυση της οποίας είχε γράψει λεπτομερώς ο «Εθνικός Κήρυκας» στις 14 Οκτωβρίου.
Στο δημοσίευμα του «Ε.Κ.», ανάμεσα στα άλλα, αναγράφονταν και τα εξής: «Για εμάς είναι πολύ σημαντική η ίδρυση της Ομοσπονδίας. Πρέπει, τελικά, οι Βορειοηπειρώτες να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Αυτό δεν θα πει ότι θα αποκοπούν από τους άλλους Συλλόγους. Θα συνεχίσουμε τις σχέσεις με την Πανηπειρωτική και τους άλλους Συλλόγους, ως έχουν. Βασικός στόχος μας ήταν να ενώσουμε τους Βορειοηπειρώτες», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Πύρρος», Κωνσταντίνος Τσιούρης.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος των Χειμαρριωτών, Αννα Νότη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το νέο εγχείρημα θα έχει και την υποστήριξη των νέων Βορειοηπειρωτών, ενώ επίσης τόνισε ότι στόχος είναι η συνεργασία με την Πανηπειρωτική.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Νίκος Γκατζογιάννης σημείωσε στο ανακοινωθέν της Οργάνωσης πως «θεωρούμε αυτή την προσπάθεια παραπλανητική, διασπαστική και η οποία σίγουρα θα αποδυναμώσει, δεν θα ενδυναμώσει  τους στόχους τους οποίους λέγει ότι πρεσβεύει αυτή η ομάδα».
Τόνισε ακόμα πως «από τότε που οι Ηπειρώτες άρχισαν να έρχονται στις Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να βοηθήσουν τη γενέτειρά τους ως ένας λαός και μία κοινότητα ενωμένοι από το 1942 υπό την Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου