Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Να μην εκδοθεί η 37χρονη Ιρανή Σαραρέ Καντεμί αποφάσισε ο Άρειος Πάγος


Να μην εκδοθεί  η  Ιρανή Σαραρέ Καντεμί αποφάσισε ο Άρειος Πάγος, αλλάζοντας την προηγούμενη αντίθετη απόφαση του Εφετείου Θράκης.  Η 37χρονη Ιρανή η υπόθεση της οποίας έχει προκαλέσει κύμα υποστήριξης άκουσε την απόφαση κλαίγοντας και ψέλλισε «σας ευχαριστώ».
παγοσΟι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, διέταξαν την άρση της κράτησης της και την αποφυλάκιση της εάν δεν κρατείται για άλλη αιτία.
Η Ιρανή έχει ήδη υποβάλει αίτημα για να της χορηγηθεί άσυλο στην Ελλάδα.
«Εάν εκδοθεί στο Ιράν, η ζωή της μπορεί να κινδυνεύσει και να κακοποιηθεί ιδιαίτερα», ήταν η πρόταση της αντεισαγγελέως που υιοθέτησαν οι ανώτατοι δικαστές.
Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών,  η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελληνων δικαστών: «Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου,  ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας μια άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της.
Όπως κατέθεσε, σε κάποιο ξυλοδαρμό της είχε σπάσει το χέρι ενώ, δύο φορές που τον κατήγγειλε στην ιρανική Δικαιοσύνη, δεν έγινε τίποτα.
Περιέγραψε ότι εγκατέλειψε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2018 το Ιράν και μπήκε στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.
«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία» είχε υποστηρίξει στο δικαστήριο.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου