Συνελήφθη, για ακόμα μία φορά, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, η ηθοποιός Τζέιν Φόντα κατά τη διάρκεια μιας εν εξελίξει διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή στην Ουάσιγκτον. Μόνο που αυτή τη φορά δεν ήταν μόνη της, μαζί ήταν και ο συνάδελφός της Τεντ Ντάνσον.
Τζέιν Φόντα : Γιατί πέρασαν χειροπέδες στη γνωστή ηθοποιό | tanea.grΗ είδηση έγινε γνωστή μέσα από ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Χάννα Τζούελ της Washington Post, το οποίο έδειχνε τον Ντάνσον με χειροπέδες, να κρατείται από την αστυνομία έξω από το Καπιτόλιο.
Όταν ρωτήθηκε αν έχει συλληφθεί άλλη φορά ο ηθοποιός απάντησε ότι δεν έχει ποτέ περάσει από αυτή τη διαδικασία.
Η Τζέιν Φόντα έχει ανοίξει έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον οποίο ονομάζει Fire Drill Fridays και ανέβασε σε αυτούς το βίντεο με την τρίτη της σύλληψη μέσα σε λίγες εβδομάδες.
Η Φόντα άρχισε τη διαμαρτυρία της πριν από τρεις εβδομάδες με στόχο να παροτρύνει τους πολιτικούς να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής και υποσχέθηκε, ότι αν χρειαστεί, θα συλλαμβάνεται κάθε Παρασκευή μέχρι τέλος του χρόνου. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε στο πλευρό της τον συμπρωταγωνιστή της στο «Γκρέις και Φράνκι», Σαμ Ουάτερστον.
Η Φόντα δήλωσε στην ιστοσελίδα της για την εκστρατεία ότι μετακόμισε στην Ουάσινγκτον για «να είναι πιο κοντά στο επίκεντρο του αγώνα για το κλίμα». «Δεν μπορώ πλέον να σταθώ και να αφήνω τους εκλεγμένους αξιωματούχους να αγνοούν -και ακόμη χειρότερα- να καταστρέφουν τον πλανήτη μας για το κέρδος. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάτι τέτοιο», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ