Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ποιος είναι ο πραγματικός δολοφόνος του Ρόμπερτ Κένεντι

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2019
Ο γιος του Ρόμπερτ Κένεντι, 50 χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του, αποκαλύπτει ποιον θεωρεί τον πραγματικό δολοφόνο του.

ο Μπόμπι Κένεντι, αδελφός του πρώην Αμερικανού προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, έπεσε νεκρός το 1968 από τις σφαίρες του Σιρχάν Σιρχάν στο ξενοδοχείο «Ambassador Hotel» του Λος Άντζελες, όπου γιόρτασε τη νίκη του στις προκριματικές των Δημοκρατικών στην Καλιφόρνια.
Όπως αναφέρει η Mirror, αν και ο Παλαιστίνιος έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία του 46χρονου πολιτικού, ο γιος του Κένεντι τώρα ισχυρίζεται ότι ο πραγματικός δράστης ήταν ένας φύλακας ασφαλείας του ξενοδοχείου.
Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αναγνωρίζει ότι ο Σιρχάν πυροβόλησε προς τον πατέρα του. Αλλά θεωρεί ότι οι μοιραίες σφαίρες εκτοξεύθηκαν από τον Θέιν Γιουτζίν Σίζαρ, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις Φιλιππίνες τον περασμένο μήνα.

Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο γιος του Κένεντι έγραψε: «Αδιάσειστα στοιχεία δείχνουν ότι ο Σίζαρ δολοφόνησε τον πατέρα μου. Περίμενε στην αποθήκη τροφίμων την ώρα που ο πατέρας μου εκφωνούσε την ομιλία του στην αίθουσα χορού, στη συνέχεια τον άρπαξε από τον αγκώνα και τον οδήγησε προς το μέρος του Σιρχάν. Εκείνος πυροβόλησε δυο φορές προς τον πατέρα μου πριν τον ακινητοποιήσουν. Καλυμμένος από σώματα, ο Σιρχάν άδειασε το οκτάσφαιρο ρεβόλβερ του, ρίχνοντας άλλες έξι σφαίρες προς την αντίθετη κατεύθυνση, πέντε από τις οποίες χτύπησαν κάποιους άλλους που στέκονταν κοντά και μία ακολούθησε μια τρελή πορεία».
Και συνεχίζει: «Σύμφωνα με τα όσα είπε, ο Σίζαρ βρισκόταν ακριβώς πίσω από τον πατέρα μου κρατώντας τον από τον δεξιό αγκώνα, ενώ είχε τραβηγμένο το όπλο του όταν ο πατέρας μου έπεσε προς τα πίσω πάνω του. Όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής, δρ Τόμας Νογκούτσι, και οι τέσσερις σφαίρες που χτύπησαν τον πατέρα μου πυροβολήθηκαν «εξ επαφής» πίσω από τον πατέρα μου με την κάννη του όπλου να αγγίζει ή σχεδόν να αγγίζει το σώμα του. Όπως έπεσε ο πατέρας μου, έτεινε το χέρι του προς τα πίσω και έσκισε το κλιπάκι της γραβάτας του Σίζαρ».

Ο Κένεντι ισχυρίζεται ότι ο Σίζαρ είπε στην αστυνομία ότι είχε πετάξει το πιστόλι του πριν τη δολοφονία, αν και στην πραγματικότητα το πούλησε σε φίλο του βδομάδες μετά τον πυροβολισμό.
Προσέθεσε: «Ο Σίζαρ ήταν ένας φανατικός που μισούσε τους Κένεντι για την υποστήριξη των δικαιωμάτων των μαύρων. Είχα στα πλάνα μου να συναντήσω τον Θέιν Γιουτζίν Σίζαρ στις Φιλιππίνες τον περασμένο Ιούνιο, μέχρι να μου ζητήσει 25.000 δολάρια μέσω του ατζέντη του».
Ο γιος του πολιτικού επιμένει ότι η αστυνομία ποτέ δεν ερεύνησε μεθοδικά τον ρόλο του Σίζαρ στη δολοφονία του πατέρα του.
Ο Σιρχάν κρίθηκε ένοχος σε δίκη το 1969 και καταδικάστηκε σε θάνατο, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη όταν η πολιτεία της Καλιφόρνια εγκατέλειψε τη θανατική ποινή.
Ο Παλαιστίνιος δέχθηκε πρόσφατα επίθεση με μαχαίρι στη φυλακή όπου κρατείται στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου