Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για αποσυμφόρηση της Μόριας, του καταυλισμού – «κολαστηρίου», με 82 πρόσφυγες και μετανάστες να μεταφέρονται από τη Λέσβο στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση πυροδότησε τις αντιδράσεις των μεταναστών του κέντρου στα Ιωάννινα, οι οποίες δεν άργησαν να εκδηλωθούν.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι πρόσφυγες προχώρησαν σε αποκλεισμό και στη συνέχεια πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς.

Το χρονικό της έντασης

Στο Κέντρο Φιλοξενίας επικρατούσε από το πρωί ένταση κι αναστάτωση, καθώς οι διαμένοντες σε αυτό δεν επιθυμούσαν την εγκατάσταση και νέων.
Από τις δέκα το πρωί περίπου είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια είχαν τοποθετήσει έναν μεγάλο κορμό δέντρου. Στο χώρο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες με την πρώτη επέμβαση που έκαναν απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους και απελευθέρωσαν την είσοδο του καταυλισμού.
Η ένταση χτύπησε κόκκινο όταν αργά το μεσημέρι έφτασαν τρία λεωφορεία τα οποία μετέφεραν από τον Πειραιά 82 πρόσφυγες και μετανάστες που μετακινήθηκαν από την Μόρια.
Ομάδες που διαμένουν στον καταυλισμό τους… υποδέχθηκαν με πετροπόλεμο προσπαθώντας να εμποδίσουν την είσοδό τους καθώς υποστηρίζουν ότι ήδη το κέντρο είναι γεμάτο .
Η αστυνομία επενέβη για δεύτερη φορά προχωρώντας και σε αρκετές προσαγωγές.
Έτσι η αποβίβαση από τα λεωφορεία εξελίχθηκε σχετικά ομαλά ωστόσο η ένταση παραμένει.
Στους χώρους του Κέντρου Υποδοχής παραμένουν και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.