Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, 2017

Παγωμένη και στα λευκά ξύπνησε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας και συνεχίστηκε σε ορισμένες περιοχές και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος τις πρώτες πρωινές ώρες είναι ο παγετός.
  • Κλειστά, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας, θα παραμείνουν και την Τρίτη τα σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.
  • Ο ΟΑΣΑ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ότι στις περισσότερες λεωφορειακές γραμμές έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης.
  • Χιόνι ξεκίνησε και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ εντονότερα είναι τα φαινόμενα στα βόρεια προάστια. Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία, πού χρειάζονται αλυσίδες για την κίνηση των οχημάτων. Κλειστά την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στον δήμο Αθηναίων.
  • Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε στις οκτώ το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ευαγγελισμό. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και με τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά.
  • Συνεχίζονται μέχρι την Τρίτη οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Χιόνια και πάλι στα βόρεια της Αττικής. Ολικός παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια της χώρας. Από την Πέμπτη εξασθενούν τα φαινόμενα.

Κόσμος

  • Η προσπάθεια του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) να ενταχθεί στην πολιτική ομάδα των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών δεν αναμένεται τελικά να καρποφορήσει. Η Ansa μεταδίδει δήλωση του επικεφαλής της ευρωομάδας Γκι Φερχόφσταντ, σύμφωνα με τον οποίο «δεν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις για να προαχθεί μια πολιτική ατζέντα που να μεταρρυθμίζει την Ευρώπη» στο M5S και «δεν υπάρχει επαρκές κοινό έδαφος για να γίνει δεκτό το αίτημα να ενταχθεί στην ομάδα».
  • Σε θέση ανώτερου συμβούλου αναμένεται να διορίσει ο Ντόναλντ Τραμπ τον γαμπρό του, Τζέραντ Κούσνερ, σύμφωνα με το δίκτυο NBC και την εφημερίδα New York Times. Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ δραστηριοποιείται όπως και ο Τραμπ κυρίως στον τομέα των ακινήτων στη Νέα Υόρκη και έχει ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και δεσμών που μπορεί να εγείρουν ζήτημα σύγκρουσης συμφερόντων.
  • Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν ότι εξετάζουν προσεκτικά τη δίχως προηγούμενο διασπορά ψευδών ειδήσεων εν μέσω εκθέσεων των υπηρεσιών πληροφοριών σχετικά με ρωσικές απόπειρες επηρεασμού των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου.
  • Θύελλα αντιδράσεων από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης και τον πολιτικό κόσμο της Γερμανίας έχει ξεσηκώσει ο «ειδησεογραφικός» δικτυακός τόπος Breitbart, το γνωστό φασιστικό site-όργανο προπαγάνδας υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, έπειτα από δημοσίευμα για υποτιθέμενη επίθεση εναντίον εκκλησίας από εκατοντάδες «ξένους» που φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στο Ντόρτμουντ...
  • Μία άγνωστη μέχρι τώρα παλαιστινιακή οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ λίγες ώρες αφότου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι επρόκειτο για ενέργεια υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους. Παλαιστίνιος οδηγός φορτηγού έπεσε με ταχύτητα την Κυριακή πάνω σε πλήθος στρατιωτών σκοτώνοντας τέσσερις και τραυματίζοντας 17 εξ αυτών. Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας.

Οικονομία

  • Διευκολύνσεις και κίνητρα για ρύθμιση οφειλών των καταναλωτών που χρωστούν έως 1000 ευρώ από ληξιπρόθεσμους λογαριασμούς ρεύματος σε 24 δόσεις χωρίς προκαταβολή, αλλά και δόσεις για μεγαλύτερες οφειλές με προκαταβολή, αποφάσισε η ΔΕΗ. Παράλληλα, δίνεται και η δυνατότητα αναβίωσης της ρύθμισης των 36 δόσεων για όσους την έχασαν. Μέριμνα και για όσους στο τέλος του μήνα θα χρωστούν λιγότερα από 500 ευρώ. Επιπλέον μπόνους σε όσους προπληρώνουν λογαριασμούς.
  • Στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών «αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την Επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων». Διευκρινίζεται ότι η παράταση δεν αφορά την κατάθεση πινακίδων.
  • Η ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την φοροεισπρακτική πολιτική της Ελλάδας και του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου, καθώς και η αναζήτηση αμοιβαίας συνεργασίας, ήταν ο σκοπός της συνάντησης της υφυπουργού Οικονομικών Κ.Παπανάτσιου με τον αναπληρωτή πρόεδρο της γερμανικής αριστεράς Linke και την υφυπουργό Οικονομικών του Βρανδεμβούργου. Στο τραπέζι η συνεργασία με τη ΓΓΔΕ, αλλά και το νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων.
  • Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εξετάσει τον περιορισμό της πρόσβασης της Βρετανίας στην ενιαία αγορά στην περίπτωση που το Λονδίνο πάψει να αποδέχεται τις τέσσερις θεμελιώδεις ελευθερίες στις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, τόνισε η Μέρκελ, αυξάνοντας την πίεση προς την Τερέζα Μέι. Για το Λονδίνο, ανάμεσα στις τέσσερις «ελευθερίες» αυτή από την οποία επιθυμεί περισσότερο να απαλλαγεί είναι η ελευθερία της κίνησης των προσώπων εντός των χωρών-μελών της ΕΕ.
  • Επικαιροποιημένα στοιχεία για την πορεία των ελέγχων της λίστας Λαγκάρντ και των ελέγχων για τα εμβάσματα στο εξωτερικό διαβίβασε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κ.Παπανάτσιου. Σε ό,τι αφορά τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ προκύπτει ότι από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο 2016 ξεκίνησε έλεγχος σε 482 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε σε 185 από αυτές, με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατ. ευρώ.

Αθλητισμός

  • Κάτοικος Βελγίου θα παραμείνει ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος μετά το τέλος της συνεργασίας του με την Σαρλερουά έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας 2,5 ετών με τη Μαλίν. Ο 26χρονος μέσος, ο οποίος θα είναι πλέον συμπαίκτης με τον Δημήτρη Κολοβό και τον υπό δοκιμή Φάνη Τζανδάρη, παρουσιάστηκε επίσημα από το σύλλογο, δηλώνοντας ικανοποιημένος από το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται στην καριέρα του.
  • Ο Σεμπαστιάν Λέτο ήταν ο... Άη Βασίλης με τα πράσινα για τον Παναθηναϊκό, αφού με δική του κεφαλιά στο 83ο λεπτό έκαμψε τη σθεναρή έως εκείνο το σημείο αντίσταση της Κέρκυρας, σημείωσε το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και επέτρεψε στο «τριφύλλι» να επιστρέψει στις επιτυχίες, μετά την ήττα από τον Πλατανιά και την ισοπαλία στη Λάρισα.
  • Την αναβολή της αυριανής πρώτης αναμέτρησης ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την ΑΕΚ για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, γνωστοποίησε σήμερα η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι εντός των ημερών θα γίνει γνωστή η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.
  • Ο Γκάρι Ροντρίγκες φόρεσε και επίσημα τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, φωτογραφήθηκε και έτσι ο πρώην πλέον άσος του ΠΑΟΚ θα συνεχίσει και τυπικά την καριέρα του στην Τουρκία. Το μόνο που απομένει είναι να εκδοθεί και η σχετική ανακοίνωση από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης, καθώς ο «Δικέφαλος» ήδη επισημοποίησε τη μεταγραφή. Ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Πόλη, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και έτσι οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να εισπράξουν περίπου 4 εκάτ. ευρώ από την πώλησή του.
  • Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο, του οποίου οι προεκλογικές υποσχέσεις περιλάμβαναν αύξηση των ομάδων στα τελικά του Μουντιάλ από 32 σε 40, κατέληξε σ' ένα ακόμη ένα μεγαλύτερο τουρνουά, με τη συμμετοχή 48 ομάδων. Μάλιστα ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, να ανακοινώσει αύριο το νέο «οργανόγραμμα» των παγκοσμίων κυπέλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου