Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Εντοπίστηκαν οι Καναδοί που αγνοούνταν στην περιοχή του Επικούριου

Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου, 2017

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου
Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια δύο 25χρονων Καναδών τουριστών, οι οποίοι έχασαν τον προσανατολισμό τους στις 5 το απόγευμα της Τρίτης και χάθηκαν στην περιοχή του ναού του Επικούριου Απόλλωνα, κοντά στην ΤΚ Δραγώγι του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.
Οι δύο νεαροί τουρίστες, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, ήθελαν να μεταβούν στην Καλαμάτα με το αυτοκίνητό τους, αλλά μια λανθασμένη στροφή τους οδήγησε σε ορεινό δύσβατο σημείο, με αποτέλεσμα να αποπροσανατολιστούν και να μην ξέρουν που βρίσκονται, ενώ κάποια στιγμή το αυτοκίνητό τους «κόλλησε» σε λάσπες και τους εγκλώβισε.
Αμέσως κάλεσαν στο ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για να ζητήσουν βοήθεια. Από εκεί τους παρέπεμψαν στην ΠΥ Πύργου, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το ΠΚ Κρεστένων για να μεταβεί στο σημείο.
Η οργάνωση της Πυροσβεστικής ήταν υψηλού επιπέδου αρτιότητας, καθώς αμέσως ξεκίνησε ένα όχημα με τρεις άνδρες για το σημείο, ενώ την ίδια στιγμή ξεκίνησε από τον Πύργο και ο διοικητής Νίκος Σπαής.
Παράλληλα, στο τηλεφωνικό κέντρο του ΠΚ Κρεστένων υπήρχε διερμηνέας, η οποία επικοινωνούσε με τους Βρετανούς, υπό τον συντονισμό του αναπλ. προϊστάμενου Κώστα Δρακόπουλου, για να μπορέσουν να τους εντοπίσουν. Ταυτόχρονα ενημέρωσαν οι ίδιοι μέσω του GPS του κινητού τους και την Αστυνομία, ώστε να διευκολυνθεί ο εντοπισμός τους.
Τελικά, οι νεαροί βρέθηκαν σώοι λίγο έξω από τον οικισμό του Δραγωγίου μέσα στο αυτοκίνητό τους λίγο μετά τις 7:30μ.μ., με τη βοήθεια του προέδρου της ΤΚ Δραγωγίου, απλών πολιτών εθελοντών που γνώριζαν καλά την περιοχή και των εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας Φιγαλείας.
Οι νεαροί Καναδοί, παρότι ταραγμένοι από την περιπέτεια, ήταν καλά στην υγεία τους και με τη βοήθεια όλων οδηγήθηκαν στον κεντρικό δρόμο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Καλαμάτα!
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου