Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

"Χέστ..." ο Σαντορινιός μετά τις απειλές Ερντογάν

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, 2017
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, Κανένα σχέδιο για εποικισμό στα 28 νησιά του Αιγαίου.
Ρε με αυτούς του "χαρτογιακάδες" θα πάρουμε τι Πόλη;
Τα «μαζεύει» ο Σαντορινιός μετά τις απειλές Ερντογάν: Κανένα σχέδιο για εποικισμό στα 28 νησιά του Αιγαίου
Η σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας στο σχέδιο αξιοποίησης των 28 νησιών του Αιγαίου, όπου υποτίθεται θα κατοικούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, οδήγησε σε πλήρη υποχώρηση την ελληνική πλευρά!
Το πρόγραμμα του υπουργείου Ναυτιλίας για έργα σε μικρά νησιά του Αιγαίου, που έγινε αφορμή για προκλητικές διεκδικήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, αφορά νησιά που δεν βρίσκονται κοντά στα σύνορα και δεν έχει στόχο τον αποικισμό τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο κ. Σαντορινιός αρνήθηκε ότι υπάρχει σχέδιο δημιουργίας άλλων υποδομών ή κατοίκησης των νησιών στο κεντρικό Αιγαίο. Αναφέρθηκε δε, σε σχέδιο τουριστικής αξιοποίησής τους προς όφελος των γύρω μεγάλων νησιών, με βάση συγκεκριμένο θεματικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Στόχος, όπως τονίζει στη δήλωσή του, είναι η προσέλκυση τουριστών για τη μοναδικότητα των νησιών αυτών και για την παρατήρηση των σπάνιων ειδών ζώων που ζουν στις νησίδες.
Τί αναφέρει στη δήλωσή του:
«Το καθεστώς του Αιγαίου είναι ξεκάθαρο, καθορίζεται ρητώς από σειρά διεθνών συμφωνιών και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Αποφάσεις σχετικές με την ανάπτυξη περιοχών της ελληνικής επικράτειας εμπίπτουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του ελληνικού κράτους και αποτελούν ελληνική εσωτερική υπόθεση» τονίζει σε γραπτή δήλωσή του ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο υφυπουργός διευκρινίζει, ότι η προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας, για την οποία ενημερώθηκε στο πλαίσιο ανάληψης των νέων του καθηκόντων, αφορούσε νησιά του Κεντρικού Αιγαίου που έχουν περιβαλλοντικό, ερευνητικό και ενδεχομένως ιστορικό ενδιαφέρον, και στο πλαίσιο συγκεκριμένου θεματικού ευρωπαϊκού προγράμματος, έγιναν προσπάθειες για την χρηματοδότηση δράσεων που θα βοηθήσουν στην ανάδειξη της μοναδικότητας αυτών των τόπων.
Σκοπός - αναφέρει ο κ. Σαντορινιός - ήταν να δοθούν επιπλέον ευκαιρίες ανάπτυξης στα γύρω μεγάλα νησιά, μέσω της προσέλκυσης τουριστών που έχουν π.χ. ενδιαφέρον για παρατήρηση σπάνιων ειδών ζώων που βρίσκονται στα παρακείμενα ακατοίκητα νησιά.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για δημιουργία άλλων υποδομών ή κατοίκησής τους, και οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία ή στρεβλή αναπαραγωγή των προσπαθειών αυτών του υπουργείου, σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και ενέχει κακόβουλες προθέσεις, αναφέρει ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου