Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Απεβίωσε ο π. Δ. Κωνσταντέλος ακούραστος δάσκαλος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας


Του Θεόδωρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Απεβίωσε το απομεσήμερο της Τετάρτης 11ης Ιανουαρίου ο πρωτοπρεσβύτερος καθηγητής Δημήτριος Κωνσταντέλος, ομότιμος Καθηγητής της Ιστορίας της Θεολογίας της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας στο Πανεπιστήμιο Richard Stockton της Νέας Iερσέης.
Ο αείμνηστος ήταν εκ των πλέον λογίων κληρικών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανά τον κόσμο και συγγραφέας. Φίλος, αναγνώστης και συνεργάτης του «Εθνικού Κήρυκα» επί πολλές δεκαετίες, κόσμησε το εξώφυλλο του «ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ» το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2009.

Επίσης ο εκδότης διευθυντής του «Ε.Κ.» τίμησε τον μακαριστό πλέον π. Δημήτριο Κωνσταντέλο κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου για την εκατοστή επέτειο του «Ε.Κ.» που παρατέθηκε στις 22 Μαϊου 2015 στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Μανχάταν.
Ο αείμνηστος έχει υπηρετήσει σε διάφορες Εκκλησίες της Αρχιεπισκοπής και είναι συνιδρυτής τριών Εκκλησιών στην Νέα Ιερσέη.
Εχει συγγράψει δεκαπέντε βιβλία και πολλές μελέτες και άρθρα πού έχουν δημοσιευθεί σε περισσότερα από 40 περιοδικά, επετηρίδες και εγκυκλοπαίδειες και τιμηθεί με υποτροφίες, αναγνωρίσεις και οργανισμούς Αμερικής και Ελλάδος.

Ηταν υπόδειγμα ελληνοπρεπούς κληρικού, καθηγητή, ερευνητή, στοχαστή και συγγραφέα και συνάμα ιδρυτής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στόκτον.
Τον Σεπτέμβριο του 2014 το Πανεπιστήμιο Ρίτσαρντ Στόκτον της Νέας Ιερσέης τίμησε τον π. Δημήτριο Κωνσταντέλλο με την δημιουργία Ελληνικής Βιβλιοθήκης που φέρει το όνομά του.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου