Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Καθησυχαστικός ως προς την προσέγγιση με τη Ρωσία ο ΥΠΕΞ του Τραμπ


«ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ»
Καθησυχαστικός ως προς την ενδεχόμενη προσέγγιση Ρωσίας - ΗΠΑ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε ο Ρεξ Τίλερσον, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ExxonMobil τον οποίο πρότεινε για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ο Τραμπ.
Ο Τίλερσον τάχθηκε υπέρ της διατήρησης -«προς το παρόν», όπως είπε- των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και παραδέχθηκε ενώπιον της αμερικανικής Γερουσίας ότι οι «πρόσφατες ενέργειες» της Ρωσίας αντίκεινται στα συμφέροντα των ΗΠΑ.
«Καθώς η Ρωσία προσπαθεί να κερδίσει τον σεβασμό στη διεθνή σκηνή, αυτές οι πρόσφατες ενέργειες αντίκεινται στα αμερικανικά συμφέροντα» δήλωσε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την επικύρωση του διορισμού του στη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας.
Μάλιστα, ο Τίλερσον είπε ότι είναι «δικαιολογημένο» το να υποθέσει κάποιος ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν γνώριζε για τις προσπάθειες της Ρωσίας να επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ.
Ο Ρεξ Τίλερσον παραδέχθηκε ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στους κόλπους του ΝΑΤΟ «έχουν δίκιο» να ανησυχούν για την επιστροφή της Ρωσίας στη διεθνή σκηνή.
«Οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ έχουν δίκιο να ανησυχούν για την επανάκαμψη της Ρωσίας» επισήμανε ο Τίλερσον.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο άρσης των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ο υποψήφιος για τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, είπε: «Θα άφηνα το ισχύον στάτους κβο, οπότε θα έχουμε τη δυνατότητα να ακολουθήσουμε οποιονδήποτε δρόμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου