Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Γενική συνέλευση και εκλογές Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

Του Θεόδωρου Καλμούκου

PANOMOGENEIAKH 2015-3
ΒΟΣΤΩΝΗ. Συγκαλείται γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας την Τετάρτη, στις 7 το βράδυ, στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο, προκειμένου να γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας για τα επόμενα δύο χρόνια. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εκφρασθεί υποψηφιότητες για τον επόμενο πρόεδρο και τη νέα σύνθεση του Συμβουλίου, κάτι το οποίο αναμένεται να γίνει το βράδυ της Τετάρτης. Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι ο σημερινός πρόεδρος Βασίλης Καυκάς δέχεται προτροπές και παραινέσεις να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, ενώ υπάρχει ακόμα και η γνώμη να εγκρίνει η γενική συνέλευση επέκταση του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου ως έχει για την επόμενη διετία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Καυκάς εκλέχτηκε πρόεδρος της Ομοσπονδίας σε διαδοχή του αείμνηστου Ιωάννη Ράμμου, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Οργάνωσης τον Μάιο του 2014. Ο κ. Καυκάς τότε ήταν πρώτος αντιπρόεδρος, έγινε κανονική ψηφοφορία για την ανάδειξή του στην προεδρία κατά την οποία ψήφισαν 17 υπέρ και 6 κατά. Ο μέχρι τότε δεύτερος αντιπρόεδρος Μιλτιάδης Αθανασόπουλος πήρε τη θέση του Α’ αντιπροέδρου, ενώ Β’ αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Μενέλαος Σωτήρης από τον Βορειοηπειρωτικό Σύλλογο Βοστώνης, «Βόρειος Ηπειρος».
Υπογραμμίζεται ότι κατά την τελευταία γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας τον περασμένο μήνα αποδείχθηκε πως 18 σύλλογοι και σωματεία έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την Ομοσπονδία και έχουν δικαίωμα του ψηφίζειν και ψηφίζεσθαι. Πριν δέκα χρόνια, η Ομοσπονδία αποτελείτο από 44 συλλόγους και σωματεία, πλην όμως με την πάροδο των ετών, είτε δεν έχουν καταβάλλει την οικονομική τους συνδρομή ή κι ακόμα έχουν ατονήσει από απόψεως μελλών. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση συλλόγου, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια συγκέντρωνε στον ετήσιο χορό χίλια και πλέον άτομα, ενώ τα τελευταία χρόνια μόλις φτάνει τα 150 με 200.
Παρεμπιπτόντως να τονιστεί ότι και πλείστες όσες εκκλησιαστικές κοινότητες στη Νέα Αγγλία εμφανίζουν ορατά σημάδια φθίσης
.Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου