Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    • Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Τρίτη ο αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος στις αρχές του μήνα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και του απηύθυνε την πρόσκληση. Δεν θα είναι μια επίσκεψη των «κόκκινων χαλιών», διευκρίνισε ο Βέρνερ Φάιμαν, σημειώνοντας ότι κατά την παραμονή του στην Αθήνα θα έχει την ευκαιρία να σχηματίσει μια εικόνα για την κατάσταση στην Ελλάδα.
    • «Δεν έκανα την έρευνα για να κατηγορήσω ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά για εμένα και για να ικανοποιήσω τον έρωτά μου για την αναζήτηση της αλήθειας», δήλωσε ο γνωστός δημοσιογράφος και ανταποκριτής του MEGA στις ΗΠΑ, Μιχάλης Ιγνατίου για το βιβλίο του «Τρόικα, ο δρόμος προς την καταστροφή».
    • Καθορίστηκε η διαδικασία αιτήσεων και μοριοδότησης για το διορισμό επιτυχόντων Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) οι οποίοι περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων ΑΣΕΠ που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από την 1.1.2009 και μετά. Τι προβλέπει το νέο πλαίσιο.
    • Ποσοστό 67,8% προβλέπει ότι η διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα οδηγήσει σε συμβιβασμό, με υποχωρήσεις κυρίως της Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO για τo Mega. Η πλειοψηφία, εξάλλου, αποδίδει στους εταίρους την καθυστέρηση στην επίτευξη συμφωνίας.
    • Από την 1η μέχρι και την 31η Ιουλίου, οι ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις - για να ενταχθούν στο πρόγραμμα - «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», ενώ ως έτος αναφοράς των φορολογικών δηλώσεων ένταξης ορίζεται το οικονομικό έτος 2015, δηλαδή η χρήση 2014.

    Κόσμος

    • «Λίγο χρόνο» βλέπει ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ για να υπάρξει συμφωνία στο ελληνικό ζήτημα, λέγοντας πως η μπάλα «βρίσκεται σαφώς στο γήπεδο της Αθήνας». «Πρέπει να γίνουν τα πάντα ώστε η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για δράση.
    • Το πιο ορατό πεδίο της αναζωπυρωθείσας συζήτησης για τη μετανάστευση έχει γίνει η υπόθεση των μεταναστών στο ιταλικό Βεντιμίλια, στα σύνορα με τη Γαλλία: Παρίσι και Ρώμη ερίζουν για το μπλόκο στα σύνορα, την ώρα που η Ρώμη είναι οργισμένη με την στάση και άλλων κοντινών χωρών και επιμένει να προειδοποιεί για «σχέδιο Β». Η Κομισιόν προσπαθεί να μεσολαβήσει, λέγοντας πως θα εξετάσει την κατάσταση και θα προχωρήσει σε συνάντηση με τους εμπλεκόμενους υπουργούς Εσωτερικών.
    • Ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντας Τζεμπ Μπους κατέθεσε στην Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Ο 62χρονος Μπους, γιος ενός πρώην προέδρου και αδελφός ενός τέως, και γίνεται έτσι ο 11ος Ρεπουμπλικάνος πολιτικός που θα διεκδικήσει το χρίσμα του κόμματος.
    • Στο Χαρτούμ προσγειώθηκε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρόεδρο του Σουδάν Ομάρ αλ Μπασίρ από το Γιοχάνεσμπουργκ, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του από νοτιοαφρικανικό Δικαστήριο. Το σουδανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι πίσω από το ένταλμα σε βάρος του Μπασίρ, τον οποίο καταζητεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), «βρίσκονται οι εχθροί της Αφρικής».
    • Τραγικές σκηνές εκτυλίσσονται στο τμήμα της συροτουρκικής μεθορίου κοντά στο συριακό Τελ Αμπιάντ, οι κάτοικοι του οποίου το εγκαταλείπουν με κάθε μέσο την ώρα που oι Κούρδοι σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη για να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές της ISIS. Οι δυνάμεις της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG ξεκίνησαν τον αποκλεισμό της πόλης, που ελέγχεται από τους τζιχαντιστές και είναι κεντρικής σημασίας για τη μεταφορά οπλισμού στην «πρωτεύουσα» της ISIS στη Ράκα. Φωτορεπορτάζ.

    Οικονομία

    • Απέσυρε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη την ρύθμιση που περιελάμβανε το «μίνι» φορολογικού νομοσχεδίου, που απάλλασσε από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης το φυσικό αέριο που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία.
    • Σε σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Ευρωζώνης εάν δεν υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα στο Eurogroup αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο. Σε αυτό, μετά από έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα συγκληθεί άμεσα, φέρεται να προβλέπεται ακόμη και επιβολή ελέγχων κεφαλαίου στην Ελλάδα -κάτι για το οποίο θα χρειάζεται η συμφωνία της ελληνικής πλευράς. Διαψεύδει η Αθήνα.
    • Διάταξη με την οποία οι εποχιακοί απασχολούμενοι με εισόδημα έως 6.000 ευρώ και τεκμαρτό εισόδημα 9.500 ευρώ θα μπορούν να φορολογούνται ως μισθωτοί προσκομίζοντας αποδείξεις, κατέθεσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο που συζητείται στην Βουλή.

    Αθλητισμός

    • Η καλύτερη πρόταση που έχει στα χέρια του ο Νάτσο Σκόκο προέρχεται από την ΑΕΚ. Αυτό αποκάλυψε ο μάνατζερ του, Φαμπιάν Σολντίνι, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή των οπαδών της Νιούελς Ολντ Μπόις, στη οποία ανήκει ο Αργεντινός. «Ο πρόεδρος της ΑΕΚ θέλει να στείλει εδώ τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας του για να πάρει τον Νάτσο. Η πρόταση από την Ελλάδα είναι με διαφορά η καλύτερη, γιατί η ΑΕΚ έχει έναν μεγιστάνα. Ο Νάτσο είναι η... αδυναμία του», είπε ο Σολντίνι, ενώ πρόσθεσε ότι προσφορά για τον πελάτη του έχει καταθέσει και η Πούμας από το Μεξικό.
    • Με μια εφ΄ όλης της ύλης τοποθέτηση επί των προσωπικών απόψεών του έμοιαζε περισσότερο παρά με τις τυπικές δηλώσεις πριν από έναν φιλικό αγώνα η συνέντευξη Τύπου του Σέρχιο Μαρκαριάν, ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με την Πολωνία. Ο Ουρουγουανός κατέστησε σαφές ότι θέλει να παραμείνει στην Εθνική, ενώ μίλησε για ένα νέο πρότζεκτ αλλά και για σοβαρές αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν από τους ιθύνοντες.
    • Συμφώνησαν σε όλα για επέκταση της συνεργασίας τους για τα επόμενα 2 χρόνια, Ηρακλής και Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα με τον παίκτη να εκπροσωπείται από τον μάνατζερ του δεδομένου πως ο ίδιος λείπει στην Αργεντινή. Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από ένα πολύ καλό πρωτάθλημα με την φανέλα του «Γηραιού» και συνέβαλλε τα μέγιστα στην επιστροφή της ομάδας στη Super League.
  • ΠΗΓΗ: Σαν Σήμερα

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου