Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οργή για την «παράνοια την TSA»

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012


Ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Κεντάκι Ραντ Πολ, γιος του διεκδικητή του χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων Ρον Πολ, κρατήθηκε από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας σε αεροδρόμιο στο Νάσβιλ του Τενεσί γιατί φέρεται να αρνήθηκε να υποστεί σωματικό έλεγχο.
Η εκπρόσωπος Τύπου του γερουσιαστή, Μόιρα Μπάγκλεϊ, ανέφερε στο Twitter ότι ο Πολ «τέθηκε υπό κράτηση από άνδρες της υπηρεσίας ασφάλειας των μεταφορών (TSA) στο Νάσβιλ».
Μετά την άρνηση να υποστεί σωματικό έλεγχο, ο Πολ μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης των επιβατών. Το επεισόδιο έληξε λίγο αργότερα και παρά το ότι έχασε την πτήση του, έφτασε στον προορισμό του με άλλη πτώση χώρος άλλα προβλήματα.
Ο πατέρας του γερουσιαστή, ο υποψήφιος Ρον Πολ, ανέφερε από την πλευρά του, επίσης στο Twitter, ότι ο γιος του συνελήφθη διότι αρνήθηκε πλήρη σωματικό έλεγχο μετά από «μια ανωμαλία στο σαρωτή σώματος». Μίλησε δε σε μία φορτισμένη ανακοίνωση για ένα «παρανοϊκό κράτος ασφάλειας» από την TSA.
Πάντως η TSA διέψευσε ότι συνελήφθη ο Πολ αν και δεν ανέφερε ποιος ήταν ο λόγος του επεισοδίου.
Οι αυστηροί σωματικοί έλεγχοι στα αεροδρόμια που φτάνουν να παραβιάζουν τα προσωπικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των επιβατών έχουν επισύρει την οργή οργανώσεων για τα δικαιώματα κυρίως γιατί δεν εξαιρείται κανένας, ούτε παιδιά ή βαριά ασθενείς. Ερωτήματα έχουν διατυπωθεί και για την ασφάλεια των επιβατών από την έκθεσή τους στην ακτινοβολία των μηχανημάτων.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου