Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Τη φορολογική του δήλωση δημοσιοποιεί ο Ρόμνεϊ μετά την ήττα στη Νότια Καρολίνα

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012
Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται η κούρσα για το ρεπουμπλικανικό χρίσμα μετά την απρόσμενη συντριβή του Μιτ Ρόμνεϊ από τον Νιουτ Γκίνγκριτς στις προκριματικές της Νότιας Καρολίνας. Ο πολυεκατομμυριούχος πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης -που δεν είναι πλέον το μοναδικό φαβορί- δηλώνει ότι θα δώσει τη φορολογική του δήλωση στη δημοσιότητα, επιχειρώντας να αντικρούσει επικρίσεις συνυποψηφίων του και να «κλείσει» το θέμα με το ύψος των φόρων που καταβάλλει, το οποίο τον έφερε σε δυσχερή θέση στην εκστρατεία της Νότιας Καρολίνας.
Η φορολογική δήλωση θα αναρτηθεί την Τρίτη στο δικτυακό τόπο του του πολυεκατομμυριούχου πρώην επιχειρηματία (και μορμόνου) Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος διαθέτει τρεις κατοικίες και ζει κυρίως από τα έσοδα των επενδύσεών του -για τα οποία πληρώνει φόρο μόνο 15%.
«Κάποιοι θα προσπαθήσουν να βρουν κάτι για να πουν, αλλά έχουμε πληρώσει όλους τους φόρους μας και είμαι σίγουρος ότι όλος ο κόσμος θα δει πως πρόκειται για ένα σημαντικό ποσό» δήλωσε την Κυριακή στο Fox News ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης.
Η προσοχή στρέφεται τώρα στις κάλπες που στήνονται στη Φλόριντα στις 31 Ιανουαρίου και στη δυναμική του Νιουτ Γκίνγκριτς.
Ο σκληρά συντηρητικός Γκίνγκριτς, πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, επικράτησε με απρόσμενα μεγάλη διαφορά στις προκριματικές του Σαββάτου στη Νότια Καρολίνα, συγκεντρώνοντας ποσοστό της τάξεως του 40% έναντι 28% που έλαβε ο Μιτ Ρόμνεϊ.
Ο υποψήφιος που έχει κερδίσει τη Νότια Καρολίνα έχει κατακτήσει τελικώς το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών σε κάθε εκλογή από το 1980.
Στις κάλπες της Νότιας Καρολίνας οι έτεροι υποψήφιοι Ρικ Σαντόρουμ, πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβάνια, και ο Ρον Πολ συγκέντρωσαν 18% και 13% αντίστοιχα.
Μέχρι στιγμής κάθε ένας εκ των υποψηφίων -εκτός του Ρον Πολ- έχει κερδίσει από μία αναμέτρηση. Ο Ρικ Σαντόρουμ επικράτησε του Ρόμνεϊ στην Αϊόβα αν και ο τελευταίος είχε ανακηρυχθεί αρχικά νικητής.
Εν συνέχεια ο Μιτ Ρόμνεϊ «αντεπιτέθηκε» με νίκη στο Νιου Χαμσάιρ, ωστόσο ο Νιουτ Γκίνγκριτς «γύρισε» την κούρσα στη Νότια Καρολίνα και ανέτρεψε την εικόνα που ήθελε τον Ρόμνεϊ να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να στερήσει μία δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο.

Πλέον έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η έκβαση των προκριματικών της 31ης Ιανουαρίου στη Φλόριντα, δεδομένου ότι αποτελεί πολιτεία-κλειδί στις προεδρικές εκλογές, διαθέτει μεγάλο και ανομοιογενές εκλογικό σώμα.

Το BBC σημειώνει πως η νίκη του Γκίνγκριτς είναι σημαντική, καθώς από την αρχή το θέμα αυτής της κούρσας ήταν η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων απέναντι στον Μιτ Ρόμνεϊ. Συνεπώς ίσως είναι πιθανό πως οι Ρεπουμπλικανοί κατασταλάζουν στον Γκίνγκριτς η τουλάχιστον η νίκη αυτή σπάει την πεποίθηση ότι τελικά ο Ρόμνεϊ θα θριαμβεύσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου