Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συναγερμός

Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2012

Πόσο εμφανής είναι σήμερα η έλλειψη ισχυρών ηγετών με πολιτικό θάρρος στη χώρα μας! Η Ελλάδα κατρακυλάει και οι περισσότεροι πολιτικοί προσπαθούν να γλιτώσουν ή να κρυφτούν. Ακόμη και όσοι έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς την ανάγκη μεταρρυθμίσεων επιδίδονται σε έναν άκρατο λαϊκισμό. Σε λίγες ημέρες, οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι βουλευτές θα κληθούν να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα πακέτο σκληρών περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Τα περιθώρια θα είναι ελάχιστα για διαπραγματεύσεις ή καθυστερήσεις. Το δίλημμα δραχμή ή ευρώ, άτακτη χρεοκοπία ή ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης είναι δυστυχώς απολύτως πραγματικό.
Με όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή και όσα έχουν προηγηθεί, η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Άλλη γλώσσα μιλούν οι εταίροι μας, άλλη γλώσσα μιλούν οι πολιτικοί και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Όπως πάνε τα πράγματα, η ασυνεννοησία αυτή θα μας οδηγήσει στο αδιέξοδο και την καταστροφή.
Πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κηρύξει συναγερμό. Και κατόπιν, ο λαός και οι πολιτικοί ηγέτες να επιλέξουν ανάμεσα στη βασανιστική ανηφόρα της παραμονής στο ευρώ και της ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης κατηφόρας εκτός Ευρωζώνης. Τα ψέματα τέλειωσαν. Λίγο περισσότερα πράγματα να είχαμε κάνει, λίγη τόλμη και επάρκεια να είχαν επιδείξει οι πολιτικοί μας, θα μας αντιμετώπιζαν διαφορετικά οι έξω και ο λαός θα ήταν σίγουρος ότι οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες. Εδώ είμαστε όμως και έχουμε όλοι ευθύνη για να αποφευχθεί η μεγάλη καταστροφή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, που θα φέρει φτώχεια, βία και αίμα στους δρόμους.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου