Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εκτός από το Τελωνείο Κατακώλου, σκέπτονται για λουκέτο και σε αυτό της Κυλλήνης


Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2012

Νέα αναστάτωση προκαλεί στην Ηλεία΄η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Οικονόμου, σε ερώτημα σχετικά με την τύχη του Τελωνείο Κατακόλου, που κατατέθηκε στη Βουλή από τον βουλευτή της ΔΗ.ΣΥ. Γιώργο Κοντογιάννη. Η απάντηση όχι μόνο δεν αποσαφηνίζει την κατάσταση, αλλά αφήνει ανοιχτό και το θέμα του Τελωνείου Κυλλήνης.

Μια πιθανή κατάργηση και των δύο Τελωνείων στο νομό, μόνο πίσω από μια ισοπεδωτική λογική μπορεί να κρύβεται και σίγουρα μπορεί να βάλει ένα τέλος στα διλλήματα "γιατί αυτοί και όχι εμείς", απαντώντας "κανένας με Τελωνείο"

Διαβάστε την ανακοίνωση του κ. Κοντογιάννη για το θέμα:
"Στη Βουλή ως Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε το ψήφισμα των φορέων της Ηλείας για τη διακοπή λειτουργίας του τελωνείου Κατακόλου ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην υφυπουργός Απασχόλησης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό για άλλη μια φορά να ανακαλέσει την απόφασή του καθώς και να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις σε όσα λέγονται περί λάθους εκτίμησης των υπηρεσιακών παραγόντων, έλλειψης μηχανογράφησης στο Κατάκολο και άλλων στοιχείων που παρουσιάζονται από διάφορους παράγοντες που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση προκειμένου να δικαιολογηθούν…τα αδικαιολόγητα.
Ενδεικτικό της κατάστασης και του χάους που επικρατεί επί του θέματος στην Κυβέρνηση, είναι το γεγονός ότι στην Ερώτηση που είχε καταθέσει ο Γιώργος Κοντογιάννης στις 8 Νοεμβρίου 2011 (α.π. 1446), όταν γινόταν λόγος για κατάργηση του τελωνείου Κυλλήνης, έλαβε απάντηση μόλις προ ημερών, με ημερομηνία 9 Ιανουαρίου 2012, η οποία υπογράφεται από τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου και στην οποία δεν δίνεται ξεκάθαρη απάντηση ούτε για το μέλλον του τελωνείου Κυλλήνης, την ίδια ώρα που η απόφαση για το τελωνείο Κατακόλου είχε ήδη ληφθεί.
Συγκεκριμένα, χωρίς να λαμβάνει σαφή θέση υπέρ της λειτουργίας του τελωνείου Κυλλήνης ο αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση θα ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς και οι πάγιες και ζωτικής σημασίας ανάγκες που εξυπηρετεί το Τελωνείο Κυλλήνης, στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας".
Εκείνο που εμείς με τη σειρά μας διερωτώμεθα είναι το εξής: Ποιος είναι ο αρμόδιος για να δίνει απαντήσεις σε αυτό το θέμα: Γιατί σε δύο περιπτώσεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Οικονόμου, παρουσιάζεται από φορείς του νομού, είτε ως αρμόδιος είτε ως αναρμόδιος και τώρα απαντά χωρίς σαφήνεια. Τελικά ποιος αποφασίζει για τις τύχες αυτού του "έρμου" τόπου που λέγεται Ηλεία;  

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου