Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Γιορτή Ελληνικών Γραμμάτων στην Καλιφόρνια

 Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου, 2012

Η Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου διοργανώνει γιορτή για να τιμηθούν τα Ελληνικά Γράμματα, η Ελληνική Γλώσσα, η Ιστορία και ο Πολιτισμός την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 5 η ώρα το εσπέρας στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στην πόλη Μπέλμοντ της Καλιφόρνιας. Η εκδήλωση διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Επιτροπή Ελληνικής Παιδείας και Πολιτισμού που θέσπισε ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος, ο οποίος επιθυμεί να αναζωογονήσει την Ελληνική Παιδεία και την διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας στη Μητρόπολη Αγίου Φραγκίσκου.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής του κολεγίου «Στόκτον» της Νέας Ιερσέης Τομ Παπαδημητρίου, ο οποίος τυγχάνει ο καθηγητής της Εδρας Ιστορίας Constantine & Geοrgeian Georgiou και Εκτελεστικός Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του κολεγίου του «Στόκτον».
Παράλληλα, οι μαθητές και μαθήτριες των ελληνικών σχολείων συμμετέχουν σε γραπτό διαγωνισμό του οποίου οι νικητές θα λάβουν ανάλογα βραβεία για το καλύτερο γράψιμο κάποιου θέματος ή ποίημα στην ελληνική γλώσσα.
Θα τιμηθεί συνάμα και η μνήμη των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, των οποίων η ζωή, τα έργα, τα γραψίματα και η διδασκαλία έχουν διαχρονική αξία και απήχηση μέχρι σήμερα και γίνονται αντικείμενο μελετών και εντρύφησης των θεολόγων και των ανθρώπων του πνεύματος.
Στα πλαίσια της γιορτής, ο Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Γεράσιμος θα προστεί της εκδήλωσης της κοπής της πατροπαράδοτης βασιλόπιτας, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους.

Eυχόμαστε καλή επιτυχία και καλή συνέχεια.

Η Σύνταξη με πληροφορίες από τον "Εθνικός Κήρυξ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου