Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, 2012


  • Οι ιδιώτες πιστωτές και η ελληνική κυβέρνηση βρίσκονται «κοντά» στην οριστικοποίηση μιας συμφωνίας για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, σύμφωνα με ανακοίνωση του IIF, που σημειώνει ότι αναμένει η συμφωνία να ολοκληρωθεί «την επόμενη εβδομάδα». Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις Βενιζέλου. Δίωρη συνάντηση με την τρόικα είχε το βράδυ του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, ενώ την Κυριακή συναντάται με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχει μια μίνιμουμ συναίνεση πριν από την τελική διαπραγμάτευση στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.
  • Περίπου 1.800 ακροδεξιοί, μέλη «επιτροπής εθνικής μνήμης», πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την επέτειο των γεγονότων στα Ίμια. Ακολούθησε πορεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, προς την πλατεία Μαβίλη, και στη συνέχεια διαλύθηκαν.
  • Απορρίπτεται από την Κομισιόν το σχέδιο που πρότεινε το Βερολίνο για την τοποθέτηση στην Ελλάδα επιτρόπου που θα επιτηρεί με αυξημένες εξουσίες τον ελληνικό προϋπολογισμό, αν και επισημαίνει ότι η παρουσία της στην Ελλάδα θα ενισχυθεί. Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέρει ότι με αφορμή τα δημοσιεύματα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να επισημάνει ότι παραμένει σε ισχύ η δήλωση των κρατών μελών της ευρωζώνης της 26ης Οκτωβρίου 2011.
  • Δεν υπάρχει θέμα τοποθέτησης επιτρόπου στην Ελλάδα για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, ανέφεραν οι επικεφαλής της τρόικας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατά τη συνάντηση που είχαν μαζί του το απόγευμα του Σαββάτου. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου που αναγνωρίζει ως αποκλειστικ αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης την εκτέλεση του προϋπολογισμού, ενώ τάχθηκε και κατά της μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα λέγοντας ότι σε συνθήκες εντεινόμενης ύφεσης η μείωση των μισθών οδηγεί σε περαιτέρω ύφεση.
  • Επεισόδια με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα, σημειώθηκαν το Σάββατο λίγο πριν από τον αγώνα μπάσκετ γυναικών, μεταξύ των ομάδων του Αστέρα Εξαρχείων και του ΠΑΟ στο λόφο του Στρέφη. Μία αθλήτρια διακομίστηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία στη μύτη ενώ το παιχνίδι αναβλήθηκε.

Κόσμος

  • Ένας εν ενεργεία αστυνομικός και τέσσερις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το Σάββατο ενώ ερευνήθηκαν τα γραφεία της Sun στο πλαίσιο ερευνών της Σκότλαντ Γιαρντ για την υπόθεση δωροδοκίας αστυνομικών που συνδέεται με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών από τον όμιλο της News Corp. Εντωμεταξύ συνεχίζονται και οι έρευνες και για την News of the World τα γραφεία της οποίας ερευνήθηκαν από τις Αρχές.
  • Περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κέντρο αποτοξίνωσης ναρκομανών στο Σαν Χουάν δε Λουριγκάντσο, στα προάστια της Λίμας στο Περού. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας είπε ότι οι ασθενείς εγκλωβίστηκαν στο κτίριο επειδή οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι πυροσβέστες αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στους τοίχους για να βγάλουν τους τρόφιμους.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ προτίθεται να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί την άνοιξη αναφέρει κορυφαίο στέλεχος του CDU το οποίο εκτιμά μάλιστα ότι ο Σαρκοζί είναι το σωστό πρόσωπο για την προεδρία και «θα είναι και στο μέλλον». Η κομματική στήριξη της Μέρκελ και του κόμματός της στον Σαρκοζί δεν είναι έκπληξη αφού και οι δύο ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια ενώ και ο Σαρκοζί είχε στηρίξει τη Γερμανίδα καγκελάριο στις εκλογές του φθινοπώρου του 2009.
  • Άλλο ένα θύμα του ναυαγίου του Costa Concordia εντόπισαν το Σάββατο τα συνεργεία την ώρα που η κακοκαιρία διέκοψε για άλλη μία φορά τις προσπάθειες να απομακρυνθούν από το μισοβυθισμένο κρουαζιερόπλοιο χιλιάδες τόνοι καυσίμων.
  • Ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε να παγώσει την αποστολή του στη Σύρια λόγω της κλιμάκωσης του κύματος βίας και καταστολής των διαδηλώσεων στη χώρα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 100 άνθρωποι το τελευταίο διήμερο. Και ενώ σε διπλωματικό επίπεδο οι διεργασίες συνεχίζονται ακόμα και στο επίπεδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεκάδες άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους από την συνεχιζόμενη εκστρατεία καταστολής της αντικαθεστωτικής εξέγερσης στη χώρα.

Οικονομία

  • Εκτός από τους εργαζόμενους και δη τους προστατευμένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα υπάρχουν και οι άνεργοι και οι νέοι που πρέπει να προστατευτούν, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντηση με την τρόικα. Δήλωσε ακόμη ότι η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει οργανωμένα, χωρίς αγκυλώσεις και με τρόπο που δεν θα βαθύνει την ύφεση. Σε ό,τι αφορά το PSI είπε «είμαστε πραγματικά ένα βήμα πριν από τη συμφωνία».
  • Η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη εκτιμά σε συνέντευξη της στην Bild am Sonntag η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και προσθέτει πως η Ευρωζώνη έχει 17 μέλη, τα οποία αναμένει να γίνουν περισσότερα. Στην ίδια συνέντευξη η καγκελάριος υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο του ευρώ για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και χαρακτηρίζει το κοινό νόμισμα καθοριστικό βήμα για την ένωση της Ευρώπης που δεν μπορεί να ακυρωθεί χωρίς μεγάλους κινδύνους και αρνητικά επακόλουθα.
  • Ακόμα μεγαλύτερο από τα αρχικώς συμφωνημένα 130 δισεκατομμύρια ευρώ πρέπει να είναι το ποσό της ενίσχυσης που θα λάβει η Ελλάδα με τη δεύτερη δανειακή σύμβαση, εκτιμούν κύκλοι της ΕΕ λόγω της επιδεινούμενης οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Όπως αναφέρει το Spiegel, υπάρχουν σκέψεις στην τρόικα να ανέλθει η βοήθεια στα 145 δισ. ευρώ. Η κατάσταση στην Ελλάδα παρομοιάζεται με βαρέλι χωρίς πάτο και τα μέτρα δεν επαρκούν για να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου