Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2012


  • Νέα συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να συγκαλέσει την Παρασκευή ή το Σάββατο ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, στον απόηχο της καταψήφισης διατάξεων του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος θα ξεκαθαρίσει στους κ. Γ.Παπανδρέου, Αντ.Σαμαρά και Γ.Καρατζαφέρη ότι η στήριξη του κυβερνητικού έργου είναι απαραίτητη και πως η ευθύνη για τις αποφάσεις των βουλευτών βαρύνει αποκλειστικά τους ίδιους. Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.
  • Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στον υποθαλάσσιο χώρο βορειοδυτικά της Κρήτης και συγκεκριμένα μεταξύ Ηρακλείου και Σαντορίνης. Όπως δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές της Κρήτης, αλλά και σε νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, ακόμα και σε περιοχές της Πελοποννήσου.
  • Σε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων κάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επίσημη υποδοχή του στο Κρεμλίνο κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μόσχα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
  • Μετά την κατάργηση της κυκλοφορίας των συρμών μεταξύ Πειραιά-Αθήνας-Άνω Λιοσίων, οι επιβάτες της συγκεκριμένης διαδρομής, από την Πέμπτη 26.01.2012 μπορούν να εξυπηρετηθούν από όλους τους συρμούς των δρομολογίων με προορισμό/αφετηρία τους σταθμούς της Χαλκίδας ή της Οινόης των οποίων η διαδρομή επεκτείνεται πλέον μέχρι τον Πειραιά, ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Εκδήλωση με θέμα «Αγροτική και Περιφερειακή Ανάπτυξη» διοργανώνει στις 4 Φεβρουαρίου στο δημοτικό διαμέρισμα Μεσόπυργος στην Κοιλάδα του Αχελώου, ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη Αρτας, με την υποστήριξη του Γραφείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Κόσμος

  • Στις ελβετικές Άλπεις συγκεντρώνονται οι οικονομικοί και πολιτικοί ηγέτες της υφηλίου, με τους πλούσιους και ισχυρούς να «στοχάζονται» για τη φύση του καπιταλισμού σε καιρούς κρίσης αλλά κυρίως να στρέφουν την προσοχή τους στην κρίση στην Ευρωζώνη: Στην εναρκτήρια ομιλία της, το επίκεντρο του ενδιαφέροντας την Τετάρτη, η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε τη θέση της πως η Ευρώπη δεν έχει τις απαραίτητες πολιτικές δομές για να εξασφαλίσει τη σωστή λειτουργία του ευρώ, και το Βερολίνο «είναι αποφασισμένο να κάνει ό,τι είναι αναγκαίο για να σώσει την ευρωπαϊκή ενότητα».
  • Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αποχώρησε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων η Γκαμπριέλ Γκίφορντς βουλευτής της Αριζόνας που είχε πέσει στις αρχές του 2011 θύμα δολοφονικής επίθεσης και λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της. Τα μέλη της Βουλής και των δύο παρατάξεων την αποχαιρέτησαν την Τετάρτη με χειροκροτήματα.
  • Κατάμεστη από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ήταν η πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο από χιλιάδες Αιγύπτιους που κατέβηκαν για να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο από την επανάσταση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ. Έντονη και κοινή ήταν όμως η αίσθηση ενός ημιτελούς έργου καθώς ο στρατός εξακολουθεί να έχει αποφασιστικό λόγο στην διακυβέρνηση της χώρας και από πολλές απόψεις ο ένας χρόνος που πέρασε δεν μετέβαλε την κατάσταση προς το καλύτερο.
  • Οι πολίτες στη Σκοτία θα κληθούν το φθινόπωρο του 2014 να απαντήσουν αν επιθυμούν την ανεξαρτητοποίηση της χώρας τους από το Ηνωμένο Βασίλειο επισήμανε ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ παρουσιάζοντας το ερώτημα το οποίο θα τους τεθεί. Η απόφαση των πολιτών θα είναι η σημαντικότερη που θα έχουν λάβει τα τελευταία 300 χρόνια, είπε ο πρωθυπουργός Άλεξ Σάλμοντ.
  • Τουλάχιστον 70 ασθενείς, κατά ένα μεγάλο μέρος τους καρδιοπαθείς, πέθαναν τις τελευταίες εβδομάδες στη Λαχώρη του Πακιστάν εξαιτίας ελαττωματικών φαρμάκων παραδέχονται οι Αρχές. Ο μεγάλος αριθμός των θανάτων έρχεται μετά την επιδημία δάγκειου πυρετού που έπληξε την πόλη στο τέλος της περασμένης χρονιάς, αν και στο Πακιστάν δεν είναι ασυνήθιστη στην περίοδο των μουσώνων.

Οικονομία

  • Στο πράσινο σταμάτησαν την Τετάρτη οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, με τη δέσμευση της Fed για χαμηλά επιτόκια μέχρι το τέλος του 2014 να ενισχύει το επενδυτικό κλίμα. Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, τις οποίες μεταξύ άλλων βάρυναν και τα εταιρικά αποτελέσματα της ημέρας.
  • Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τετάρτης η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα. Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση του συνόλου των θεμάτων που εντάσσονται στο νέο πρόγραμμα και λειτουργούν ως προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Επίσης, οριστικοποιήθηκε το χρονοδιάγραμμα των επαφών οι οποίες θα διεξαχθούν τις επόμενες μέρες με εντατικό ρυθμό, τόσο για το PSI όσο και για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης γύρω από το νέο πρόγραμμα.
  • Σε επέκταση της απαγόρευσης ανοικτών πωλήσεων προσανατολίζεται η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Η επέκταση εξετάζεται να γίνει για «δύο με έξι μήνες» ανέφερε η πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου