Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012


  • Το ΠΑΣΟΚ θα κινηθεί «χωρίς καμία παρέκκλιση» βάσει των διαδικασιών που έχουν αποφασιστεί στο Εθνικό Συμβούλιο για τις εσωτερικές εξελίξεις, όπως προκύπτει μετά τις συσκέψεις που είχε την Παρασκευή ο Γιώργος Παπανδρέου με στελέχη του Κινήματος. Όλα τα άλλα θέματα, όπως αυτό των δηλώσεων του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έχουν ενοχλήσει ιδιαιτέρως την ηγεσία του κόμματος, θα εξεταστούν μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης.
  • Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί.
  • Ομάδα υπό τον γενικό διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών Θ.Οικονόμου συστάθηκε στο ΥΠΕΣ με σκοπό την καταγραφή, έως τις 6 Φεβρουαρίου, όλων των κοινωνικών επιδομάτων που δίνονται από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
  • Το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται να γίνει η σύσκεψη του πρωθυπουργού,Λουκά Παπαδήμου, με τους πολιτικούς αρχηγούς, καθώς φαίνεται να υπάρχει μία κατ' αρχήν συμφωνία για την πραγματοποίησή της. Μετά τη συνάντηση ενδέχεται να υπάρξει νέο ραντεβού του πρωθυπουργού με την τρόικα προκειμένου να έχει μια συνολική εικόνα για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.
  • Η λήθη μπορεί να αποβεί τόσο μοιραία, όσο τα ίδια τα απεχθή αυτά εγκλήματα του ναζισμού τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας σε μήνυμα του με αφορμή την επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς η οποία είναι και Διεθνής Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Κόσμος

  • Η γενική απεργία που πραγματοποιείται στο Βέλγιο κατά της λιτότητας, η πρώτη από το 2005, παραλύει τη χώρα και δημιουργεί προβλήματα στη διοργάνωση της Συνόδου Κορυφής. Προβληματική και η προσέλευση των Ευρωπαίων ηγετών στο Βέλγιο καθώς υπολειτουργούν τα αεροδρόμια λόγω απεργίας των ελεγκτών.
  • Ο επαναπατρισμός των γαλλικών μάχιμων μονάδων που έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013, ένα χρόνο νωρίτερα από το 2014 όπως είχε συμφωνηθεί με το ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Εντωμεταξύ αρχίζουν και πάλι οι αποστολές εκπαίδευσης του αφγανικού στρατού που πραγματοποιούνται από τον γαλλικό στρατό.
  • Δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στη Γερμανία κατά την 67η επέτειο της απελευθέρωσης του ναζιστικού στρατοπέδου του Άουσβιτς, δείχνουν την άγνοια των νέων για τα τραγικά γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και τα αντισημιτικά αισθήματα που τρέφει μερίδα τους. «Αυτό είναι ακριβώς το 20%, είναι πολύ για τη Γερμανία» δήλωσε ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, Νόρμπερτ Λάμερτ.
  • Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών «ταρακούνησε» λίγο πριν τις 17:00 (ώρα Ελλάδος) τη βόρεια Ιταλία. Οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους σε Γένοβα και Μπολόνια. Φόβος στο Μιλάνο. Ο σεισμός έγινε αισθητός από το Τρεντίνο και το Βένετο έως τη Λιγουρία και την Τοσκάνη. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για τραυματίες και ζημιές από τη δόνηση που σημειώνεται δύο ημέρες μετά το σεισμό των 4,9 βαθμών στην ίδια περιοχή. Το επίκεντρο εντοπίζεται στην Εμίλια Ρομάνα και συγκεκριμένα στην Πάρμα.
  • Η κυβέρνηση των ΗΠA γνώριζε ότι η στρατιωτική χούντα της Αργεντινής (1976-83) προχωρούσε σε απαγωγές βρεφών πολιτικών κρατουμένων, αποκαλύπτει η εφημερίδα Pagina12. Το γεγονός επιβεβαίωσε και Αμερικανός πρώην διπλωμάτης.

Οικονομία

  • Για παραχώρηση ορισμένων τουλάχιστον δημοσιονομικών αρμοδιοτήτων από την Ελλάδα προς ευρωπαϊκούς θεσμούς φέρεται να πιέζει το Βερολίνο, σύμφωνα με πηγές πoυ επικαλείται το Reuters, στο πλαίσιο των διεργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη εν όψει του δεύτερου πακέτου στήριξης.
  • Με ανάμεικτα πρόσημα σταμάτησαν την Παρασκευή την πορεία τους οι χρηματιστηριακοί δείτκες στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, με τις τραπεζικές μετοχές να ανακάμπτουν μετά τη μέση της συνεδρίασης. Από τα υψηλά πενταμήνου υποχώρησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
  • Τις διατάξεις του νόμου 2469/1997 επικαλείται η Τράπεζα της Ελλάδος σε απάντηση για τις επικρίσεις που έχει δεχθεί αναφορικά με τις τοποθετήσεις των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, στο λεγόμενο Κοινό Κεφάλαιο. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου, η ΤτΕ υποστηρίζει ότι «δεν διενεργείται ελεύθερα, αλλά αυστηρά εντός του πλαισίου που θέτει ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου