Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ένα Πρωτοδικείο στην Ηλεία!

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012

Ένα Πρωτοδικείο στην Ηλεία!   
Ένα Πρωτοδικείο προβλέπει ο επερχόμενος Καλλικράτης στην Δικαιοσύνη για την Ηλεία καθώς και συγχωνεύσεις ειρηνοδικειών στα πλαίσια της πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για περιορισμό.
Αναμένεται το σχέδιο νόμου να δοθεί για διαβούλευση στα τέλη Φεβρουαρίου και να πάει στην Bουλή για έγκριση προς τα τέλη Μαρτίου. Ένα σχέδιο με το οποίο αλλάζει  ριζικά ο χάρτης και στο χώρο της Δικαιοσύνης.  

Ο «Καλλικράτης» έρχεται και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα συμπαρασύρει τα περισσότερα Ειρηνοδικεία.  Η βασική αλλαγή που θα υπάρχει στην Ηλεία είναι η συγχώνευση των Πρωτοδικείων Πύργου και Αμαλιάδος σε ένα καθώς επίσης και η μείωση των Ειρηνοδικείων στο νομό με βάση την χωροταξική διάταξή τους.
Από την πλευρά του Υπουργείου Δικαιοσύνης δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό με τι κριτήρια θα επιλέξουν την έδρα αλλά θεωρείτε δεδομένο ότι ο νέος οργανισμός που θα δημιουργηθεί στην Ηλεία θα είναι μειωμένος σε οργανικές θέσεις όσον αφορά κυρίως τις υποστηρικτικές υπηρεσίες προς την απονομή της δικαιοσύνης. Δηλαδή αφορά την γραμματειακή υποστήριξη ενώ για τις θέσεις των δικαστικών λειτουργών δεν θα υπερβαίνει τον αριθμό που διαθέτουν και τα δύο πρωτοδικεία σήμερα. Τα κτίρια που σήμερα στεγάζονται οι δικαστικές υπηρεσίες σε Πύργο και Αμαλιάδα θα παραμείνουν και τα δύο αφού θα χρησιμοποιούνται για την τέλεση δικών άσχετα με το ποια θα είναι η έδρα.
Μετά την έγκριση του σχεδίου νόμου από την βουλή, οι αλλαγές που θα επιφέρει θα τεθούν σε ισχύ από την νέα δικαστική περίοδο που αρχίζει από τον Σεπτέμβριο του 2012. Αν και ακόμα δεν έχει γίνει ανακοίνωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρείται όμως σχεδόν σίγουρο στους δικαστικούς κύκλους πως ο «Καλλικράτης» είναι θέμα χρόνου να εφαρμοστεί και στην δικαιοσύνη.

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου