Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σε καλή πορεία η προετοιμασίες για την Παρέλαση της Βοστώνης

Από αριστερά: Ελένη Γλαροπούλου μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας, Γεωργία Μαυρίδου, Ταμίας Ομοσπονδίας, ιερέας Kωνσταντίνος Μανέτας, Πένυ Κατσαρού, Νίκος Δαλαμάνγκας, Α' Αντιπρόεδρος, Θεμιστοκλής Καρατζάς, Πρόεδρος Ομοσπονδίας, Θεμιστοκλής Βούλγαρης Γενικός Γραμματέας
Photo: James Bichekas

Άρχισε επίσημα πλέον η προετοιμασία και ο συντονισμός για την παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 22 Απριλίου, 2012 στο κέντρο της Βοστώνης και θα συμμετάσχει σύσσωμος ο Ελληνισμός της Νέας Αγγλίας.
Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει εδώ και μήνες αλλά χθες το βράδυ, έγινε η πρώτη Πανομογενειακή Σύναξη στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο (δίπλα από το Ελληνικό Κολέγιο & τη Θεολογική Σχολή) 50 Goddard Avenue, Brookline, Massachusetts.
Όπως είναι γνωστό την οργάνωση της παρέλασης την επιμελείται κάθε χρόνο, από το Α μέχρι το Ω, η Ομοσπονδία Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας (Βοστώνης) με την συμπαράσταση και συμμετοχή του Δημάρχου Βοστώνης κ. Μενίνο, του Μητροπολίτη Βοστώνης κ. Μεθόδιου και του Ελληνικού Προξενείου.
Πακέτα με πληροφοριακό υλικό έχει σταλεί από την Ομοσπονδία και έχει παραληφθεί από τα Σωματεία και τις Ελληνικές Κοινότητες/Ενορίες.
Στην χθεσινοβραδινή συνάντηση έδωσαν το παρών αντιπρόσωποι από Σωματεία και Κοινότητες και έγινε λεπτομερή αναφορά σε όλα τα θέματα και φαίνεται ότι έχει γίνει πολύ δουλειά και πάει καλά η προσπάθεια της οργάνωσης. Βέβαια η κάθε προσπάθεια πρέπει να τύχει και της ανάλογης συμπαράστασης και συμμετοχής όλων των Ελλήνων και Ελληνίδων της Νέας Αγγλίας.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς άνοιξε την συνεδρίαση ενώ ο πατήρ Κωνσταντίνος Μανέτας που αντιπροσώπευσε τον Μητροπολίτη έκανε την προσευχή και δήλωσε τη συμπαράσταση και συμμετοχή της Μητροπόλεως Βοστώνης. Τον Γενικό Πρόξενο αντιπροσώπευσε η κ. Πένυ Κατσαρού που δήλωσε την συμπαράσταση του Ελληνικού Προξενείου και συνεχάρη την Ομοσπονδία για τις προσπάθειες και τη δουλειά που κάνει.
Στη συνέχεια το λόγο ανέλαβε ο κ. Νικόλαος Δαλαμάγκας, Α' Αντιπρόεδρος ο οποίος σαν κατ' εξοχήν υπεύθυνος της παρέλασης και των εκδηλώσεων γύρο από αυτήν αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και τι πρέπει να γίνει ακόμα και ζήτησε την συμμετοχή όλων που μπορούν να βοηθήσουν στην οργάνωση και να πλαισιώσουν τις Επιτροπές και τις Ομάδες Εργασίας που έχουν δημιουργηθεί. Στη συνέχεια δόθηκε το δικαίωμα στους επικεφαλής των Επιτροπών να αναφερθούν στο έργο που έχουν κάνει μέχρι σήμερα και τι θα γίνει ακόμα. Μεταξύ αυτών ήταν ο Γενικός Γραμματέας που μίλησε για το υλικό και τις προσκλήσεις, ο κ. Γιάννης Ράμμος για τη Λαχειοφόρο, η Δρ. Μαρία Δελικάτσιος για τις υποτροφίες, ο κ. Νίκος Μπόκωλος για το τμήμα Ευζώνων, ο κ. Δημήτρης Μπίτσικας για την εκδήλωση της Νεολαίας, η κ. Γεωργία Μαυρίδου για τους Επιτηρητές και άλλοι.
Στις παρατηρήσεις ζητήθηκε ότι πρέπει οι ανακοινώσεις να βγαίνουν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά και έγινε αποδεκτό.
Το “θέμα” της φετινής παρέλασης είναι ο εορτασμός των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας, της μίας και μοναδικής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
Στους παρευρισκομένους είδαμε μεταξύ των άλλων και τους Πρώην Προέδρους της Ομοσπονδίας: Θεόφιλο Καμπερίδη, Δημήτρη Τσούμπανο, Δημήτρη Παπασλή, Δέσποινα Δημητροπούλου, Βασίλειο Καυκά, Ελένη Βιδάλη. Τους πρώην ύπατους Προέδρους της Παμακεδονικής Ομοσπονδίας κυρίους Αθανάσιο Βουλγαρόπουλο και Πάνο Σπηλιάκο. Τον Γενικό Γραμματέα της Παμακεδονικής κ. Δημήτριο Χατζή. Τον ανταποκριτή του Εθνικού Κήρυκα κ. Θεόδωρο Καλμούκο. Επίσης τους: κ. Μιχάλη Γιαννούλη, κ. Βασίλη Πάτσιο, τον κ. Δημήτρη Μπινιέρη με τη σύζυγό του Μαρία, τον κ. Κώστα Πατσαούρα, τον κ. Βασίλη Βασιλειάδη, την κ. Μαρία Σπυριδοπούλου και άλλους.
Κάθε εβδομάδα θα συνεδριάζουν οι Επιτροπές και ομάδες εργασίας ενώ κάθε Δευτέρα οι Εύζωνες της Βοστώνης κάνουν “προπόνηση” σε χώρο που τους έχει παραχωρηθεί από το σωματείο Greek American Political Club στο ιδιόκτητο κτήριο που βρίσκεται στο Cambridge μεταξύ των διεθνούς φήμης Πανεπιστημίων Harvard και MIT.
Η επόμενη Πανομογενειακή θα γίνει στις 15 Φεβρουαρίου στο Greek American Political Club. Ακόμα θα γίνουν και οι περιφερειακές συνεδριάσεις στις πόλεις Lowell, Worcester, Manchester... Συγχαρητήρια & Καλή Επιτυχία.
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου