Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αυξημένη Ραδιενέργεια από τον Ήλιο


Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, 2012

Solar flare
Σύμφωνα με τους ειδικούς ηλιακές ακτίνες που “λούζουν” τη Γη αυτή τη στιγμή περιέχουν ραδιενέργεια που είναι αυξημένη από τα κανονικά όρια. Συγκεκριμένα είναι μεγαλύτερη ραδιενέργεια από το 2005 που είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό.
Υπάρχουν φόβοι ότι τα ποσοστά αυτά έγιναν γνωστά στους ειδικούς από την περασμένη Κυριακή και υπολογίζουν ότι θα σταματήσουν την Τετάρτη (αύριο). Πάντα σύμφωνα με τους ειδικούς η ραδιενέργεια είναι σε πρωτόνια και βγαίνουν από τον Ήλιο με ταχύτητα 93 εκατομμύρια μίλια την ώρα (149 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Η ΝΑΣΑ αποφάσισε να μην λάβει κάποιο μέτρο για τους 6 αστροναύτες που βρίσκονται στο διαστημικό σταθμό αλλά παρακολουθούν την κατάσταση με μεγάλο ενδιαφέρον.
Σύμφωνα με τον αστρoφυσικό της NASA, Antti Pulkkinen, η ραδιενέργεια που έρχεται είναι δύο ειδών. Η πρώτη είναι ηλεκτρομαγνητική και έρχεται πρώτη, μετά ακολουθά η ραδιενέργεια με πρωτόνια και μετά η ακτινοβολία του Ήλιου που ταξιδεύει με ταχύτητα 1 με 2 εκατομμύρια μίλια την ώρα.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η περισσότεροι ακτινοβολία πηγαίνει βορειότερα της Γης. Στην Βορειοανατολική ακτή και συγκεκριμένα στις περιοχές της Νέας Αγγλίας (περιοχή Βοστώνης), της Νέας Υόρκης, αλλά και δυτικότερα όπως στις κοινοπολιτείες του Μίσιγκαν, Μοντάνα, και η βόρειο-δυτική ΗΠΑ μπορούν να δουν “auroras” (χρωματιστή ακτινοβολία) στον ορίζοντα.
Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι “special” λένε οι ειδικοί.

Η Σύνταξη, πληροφορίες από τη ΝΑΣΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου