Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Ο χιονιάς σαρώνει την Ελλάδα

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012

Τις πιο κρύες ημέρες του φετινού χειμώνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι για αυτή την εβδομάδα. Οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να φτάσουν μέχρι την Αθήνα και ο υδράργυρος σε πολλές περιοχές της χώρας θα «κολλήσει» υπό το μηδέν. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νομό Ευρυτανίας. Οι άνεμοι στα πελάγη φθάνουν τα 9 Μποφόρ. Την τελευταία του πνοή άφησε λόγω ψύχους ένας Παλαιστίνιος στον Έβρο.
Λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Πρίνου - Καβάλα και Νέα Στύρα-Αγία Μαρίνα.
Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα και το Λαύριο, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και ανατολικό Αιγαίο.
Από τον Πειραιά θα εκτελεστούν μόνο βραδινά δρομολόγια για Κρήτη, ενώ με ειδικό σχέδιο ταξιδίου θα φύγει το απόγευμα το Blue Star 2 για Σύρω, Κω, Ρόδο.

Για Αργοσαρωνικό αναχωρούν μόνο τα συμβατικά πλοία.
Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.
Εν τω μεταξύ, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο νόμο Ευρυτανίας. Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται κατά διαστήματα σε Λαμία, Δομοκό, Καρπενήσι και Αμφισσα, αλλά η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς τα μηχανήματα εκχιονισμού διατηρούν τους δρόμους ανοιχτούς.

Ένας νεκρός
Την τελευταία του πνοή άφησε λόγω ψύχους ένας μετανάστης από την Παλαιστίνη στον Έβρο.
Ο άτυχος άνδρας μαζί με 14 ακόμη παράνομους μετανάστες είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου λόγω της αυξημένης στάθμης των υδάτων.
Το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης τους εντόπισαν στην παρέβρια περιοχή του Τυχερού και οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης με την συμμετοχή ενός 55χρονου βαρκάρη.
Οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους προσεγγίσουν με ξύλινη βάρκα και απεγκλώβισαν τους 15 μη παράνομους μετανάστες. Από τους διασωθέντες επτά είναι υπήκοοι Ερυθραίας, τρεις υπήκοοι Παλαιστίνης, τρεις υπήκοοι Αλγερίας, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.
Ο ένας από τους τρεις Παλαιστίνιους, μετά τον απεγκλωβισμό, μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Φερών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Άκαρπες οι έρευνες για 9χρονο κορίτσι και τον παππού του
Στο μεταξύ, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για την ανεύρεση του εννιάχρονου κοριτσιού και του 55χρονου παππού του, οι οποίοι αγνοούνται από το πρωί της Κυριακής, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας, η βάρκα τους ανετράπη στα παγωμένα νερά του Έβρου.
Οι έρευνες συνεχίστηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στην παρέμβρια περιοχή Ορεστιάδας, τόσο από ξηράς όσο και με πλωτά μέσα. Τις έρευνες δυσχεραίνουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, καθώς ο υδράργυρος έχει πέσει στους - 8 βαθμούς Κελσίου.
Την ίδια ώρα, καλά είναι στην υγεία τους, άλλοι εννέα παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν στην ίδια βάρκα και περισυνελλέγησαν από τους Αστυνομικούς. Οι οκτώ διακομίσθηκαν με προβλήματα υποθερμίας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, ενώ ένα 4χρονο αγοράκι μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Καταφύγια για αστέγους στην Αθήνα
Λόγω της κακοκαιρίας, θερμαινόμενοι χώροι του Δήμου Αθηναίων μετατρέπονται σε καταφύγια:
· Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη συμβολή Λένορμαν και Αλεξανδρείας
· Λέσχη Φιλίας στη γωνία Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
· Λέσχη Φιλίας στην οδό Κίου 5 της Κυψέλης
· Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69


Καταφύγια στη Θεσσαλονίκη
Στεγασμένους και θερμαινόμενους χώρους προσφέρει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία:
· Ε’ ΚΑΠΗ, Γαμβέτα 56 και Φλέμιγκ 36, από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
· 13ο Γυμνάσιο, Εθνικής Αμύνης 26, από τις 9:30 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.
· Β’ ΚΑΠΗ , οδός Λαγκαδά 35 , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

H πρόγνωση
Νεφώσεις με χιονόνερο στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της ανατολικής ηεπιρωτικής χώρας, της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βορείου Αιγαίου και των Βόρειων Κυκλάδων, περιμένουμε την Τρίτη.
Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Εύβοια, ενώ από το απόγευμα ενδέχεται πρόσκαιρα να ενταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Πολύ ισχυρός παγετός θα εκδηλωθεί στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.
Η θερμοκρασία σε πτωση θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -15 έως 2 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από -6 έως 2, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -5 έως 4 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από -5 έως 2 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και του Ιονίου από 2 έως 6 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 9 με 10 βαθμούς Κελσίου.
Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και τοπικά θυελλώδεις.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου