Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Κατάκολο: Ήρθαν οι "επενδύσεις" - 139 λαθρομετανάστες


Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012
Την εκτίμησή της στην Ηλεία, για "επενδύσεις" δείχνει για άλλη μια φορά η Ελληνική Κυβέρνηση. Μετά το "κόψιμο" του Τελωνείου Κατακόλου και προφανώς σε "αντάλλαγμα" για α
αυτή την αδικία, μας φέρνουν 120 λαθρομετανάστες που είχαν εντοπιστεί απο χθες !!! στα ανοικτά της Πύλου. Και παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων πως θα οδηγηθεί το σκάφος που επιβαίνουν στην Πύλο... το φέρνουν στο Κατάκολο. Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια συμβαίνει αυτό και το μεγάλο ερώτημα είναι που θα τους φιλοξενήσουν, καθώς το παλιό νοσοκομείο, απο τη μια το ένα τμήμα είναι εργοτάξιο και το άλλο διαλυμένο και λεηλατημένο από τους κυνηγούς του χαλκού που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο...
Α ρε Ηλεία των επενδύσεων..
Νεότερη ενημέρωση 9:53
Τρία ασθενοφόρα έχουν φτάσει εδώ και ώρα στο λιμάνι και μέσα στο επόμενο ημίωρο αναμένεται το σκάφος με τους λαθρομετανάστες.
Νεότερη ενημέρωση 10:34
Μόλις έφτασε το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες συνοδευόμενο από άκατο του Λιμενικού
Νεότερη ενημέρωση 10:54
Αποβιβάζονται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οι λαθρομετανάστες και γίνεται καταμέτρηση. Έχουν φτάσει στο λιμάνι τέσσερα ασθενοφόρα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς επίσης και εθελοντές του Σώματος Διασωστών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Να σημειωθεί πως ο μόνος τοπικός φορέας που εμφανίστηκε στο λιμάνι ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Καννής, καλύπτωντας το δήμαρχο κ. Παρασκευόπουλο που λείπει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Κομοτηνή.
Νεότερη ενημέρωση 12:02
Σύσκεψη των φορέων έως αυτή την ώρα για την αναζήτηση χώρου που θα μπορεί να φιλοξενήσει τους λαθρομετανάστες προσωρινά. Συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι Πύργου κ.κ. Καράμπελας, Δημουλιάς, Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Καννής, ο Λιμενάρχης και ο Υπολιμενάρχης Κατακόλου κ.κ. Πουλής και Κολλητήρης, ο διοικητής του Α.Τ. Πύργου κ. Σεϊντής και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.Σ
Το θέμα επιτελικά έχει αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και γίνονται σκέψεις για να φιλοξενηθούν στο Τελωνείο Κατακόλου.Οι φορείς εκφράζουν τις αντιδράσεις τους και διερωτώνται πως ένα σκάφος το οποίο φόρτωσε λαθρομετανάστες στο Γύθειο της Λακωνίας και παρακολουθείτο από τις Αρχές το έφεραν στο Κατάκολο, ενώ μπορούσε να γίνει η διαδικασία στα λιμάνια της Καλαμάτας, της Πύλου, ή της Κυπαρισσίας.
Νεότερη ενημέρωση 13:56
Στο κλειστό γυμναστήριο του Κούβελου αναμένεται να μεταφερθούν απο ώρα σε ώρα οι 139 τελικά - λαθρομετανάστες που έφτασαν στις 10.30 το πρωί στο λιμάνι Κατακόλου. Η έλλειψη χώρων και κυρίως η αδυναμία φιλοξενίας στο παλιό νοσοκομείο Πύργου, οδήγησε τους τοπικούς φορείς σε αυτή την απόφαση.

Πηγή: ilialive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου