Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Πωλείται άμεσα το Ελληνικό

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012

Πωλείται άμεσα το 70% του Ελληνικού

Στο σφυρί το Ελληνικό. Διαβάστε τι δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοιήσεων
Την πώληση του 70% των εγκαταστάσεων του άλλοτε εθνικού αερολιμένα στο Ελληνικό επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο εντεταλμένος σύμβουλος του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.
Ο κ. Ανδ. Ταπραντζής δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ότι η Ελλάδα προγραμματίζει την πώληση έως και του 70% της Ελληνικόν ΑΕ, της εταιρείας που έχει τα δικαιώματα διαχείρισης και ανάπτυξης της έκτασης, όπου βρισκόταν το αεροδρόμιο.
"Μεταξύ 66% και 70% θα πουληθεί σε διαγωνισμό", είπε χαρακτηριστικά, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά για συγκεκριμένους στόχους, από πλευράς εσόδων.
Υπενθυμίζεται, ότι μετά την εκταμίευση της πέμπτης δόσης του δανείου, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Β. Σόιμπλε, ζήτησε "αποφασιστικά βήματα", που αντιστοιχούσαν σε μία ιδιωτικοποίηση την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους.
Έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί 22 σχέδια αποκρατικοποιήσεων, πολλά σύνθετα, μεταξύ των οποίων το Ελληνικό.
Ο στόχος για τα έσοδα των 50 δισ. ευρώ έως το 2017 έπεσε στα 35 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2014 και 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015, στόχοι προφανώς πολύ φιλόδοξοι.
Τελικά, ο στόχος άντλησης 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 κρίθηκε από τον ίδιο τον πρόεδρο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας, Γ. Κουκιάδη, ανέφικτος.
Σημειώνεται, ότι η υφιστάμενη σύμβαση διαχείρισης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) που κανονικά λήγει το 2026, θα παραταθεί για 20 χρόνια.
Για τις αρχές του 2012, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πώληση ποσοστού (περίπου 21%) από το 55% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο στο αεροδρόμιο.

Πηγή: NEWS 247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου