Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΝ.ΚΛΩ: Στον αέρα η συμφωνία εξαγοράς από Αμερικανούς επενδυτές

Σάββατο, 28 Ιανουαρίου, 2012

Την πρόθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας να παραιτηθεί από το τιμόνι της εταιρείας και μάλιστα εντός των επόμενων ημερών, εάν δεν δοθεί δάνειο άμεσα από τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε η επιχείρηση να κρατηθεί στη ζωή για ένα μήνα, και έστω και με δεκανίκι να ξεκινήσει νέος κύκλος διαπραγματεύσεων με υποψήφιους επενδυτές, επεσήμαναν καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΝ.ΚΛΩ.
«Το διοικητικό συμβούλιο δεν προτίθεται να κάνει τον καραγκιόζη σε ένα έργο που το τέλος του είναι προβλέψιμο και ακούει στο όνομα ‘πτώχευση’» αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι μετά από διαπραγμάτευσης επτά μηνών και ενώ η συμφωνία ήταν κυριολεκτικά στο παρά πέντε για να ευδοκιμήσει, οι Αμερικανοί επενδυτές τα μάζεψαν και έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους και τα 220 εκατ. ευρώ που επρόκειτο να επενδύσουν στην εταιρεία. Η συμφωνία χάλασε λόγω απαιτήσεων που προέβαλαν την τελευταία στιγμή δύο εταιρείες leasing, ισάριθμων πιστωτριών τραπεζών και παρά το γεγονός ότι, με τον βασικό μέτοχο, την Εθνική Τράπεζα, είχαν ξεπεραστεί όλα τα εμπόδια και τα εμπλεκόμενα μέρη ήταν έτοιμα να υπογράψουν το τελικό κείμενο για την εξαγορά της ΕΝ.ΚΛΩ.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι, που τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας, ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας την εξεύρεση λύσης απο το αδιέξοδο. Υπενθυμίζεται ότι οι 600 εργαζόμενοι του ομίλου, είχαν «καλοσωρίσει» την είσοδο του επενδυτή στην ΕΝΚΛΩ, έχοντας μάλιστα αποδεχτεί ότι αυτό θα σήμαινε τον περιορισμό των θέσεων εργασίας σε 245.
Πηγή: Καθημερινή, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου