Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σόρος: Yπάρχουν συμφέροντα που επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου, 2012
Από το Νταβός ο μεγαλοεπιχειρηματίας δήλωσε ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

«Αν ξεπεράσουμε μια πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδος, αν αυτός ο σκόπελος μείνει πίσω μας, νομίζω ότι θα ξεπεράσουμε το στάδιο όπου οι αγορές θα είναι στην κόψη μιας πιθανής κατάρρευσης», δήλωσε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ο επιχειρηματίας και επενδυτής Τζορτζ Σόρος. Πέρα από την χρεκοπία της Ελλάδας αυτό που τον ανησυχεί ιδιαίτερα είναι τα οικονομικά μέτρα που ζητά η Γερμανία, «μέτρα που θα προκαλούσαν ένα σπιράλ αποπληθωρισμένου χρέους», όπως δήλωσε.
Την ίδια στιγμή, μιλώντας για το ελληνικό πρόβλημα ο κ. Σόρος είπε ότι υπάρχει μια ισχυρή ομάδα που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Υπάρχουν εφημερίδες αλλά και επιχειρήσεις που θέλουν να πληρώνουν φόρους σε τοπικό νόμισμα και όχι σε ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας πως οι προοπτικές παραμένουν αρνητικές για την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. ενώ πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας δεν σημαίνει και έξοδό της από το ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου