Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012

Προκλητικός ο επικεφαλής της Κ.Ο των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών: «Να αποχωρήσει οικειοθελώς η Ελλάδα από το ευρώ» είπε ο Φόλκερ Κάουντερ, μάλλον απόγονος των “ναζιστών”. Φαίνεται ότι ξέχασε ότι η Γερμανία αιματοκύλησε το κόσμο και χρωστά στην Ελλάδα. Ξέχασε ότι η ΗΠΑ τους ξελάσπωσαν 2 φορές από τη χρεοκοπεία. «Πιστεύω ότι θα ήταν εξαιρετικά προβληματικό να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Όμως αν η Ελλάδα αποφάσιζε η ίδια να βγει από την ευρωζώνη, αυτό θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό». Και δεν έκρυψε πως αυτό θα ήταν και το … ευκταίο, προτρέποντας μάλιστα να «αυξηθεί προς τούτο η πίεση προς την Ελλάδα»! Εδώ που τα λέμε εδώ που φτάσανε τα πράγματα δεν τους παρατάνε οι πολιτικοί μας. Αρκετά διέσυραν την Ελλάδα. Μία Τιμή και ένα Φιλότιμο έμεινε.

Ελάχιστοι νέοι στην 1η Πανομογενειακή για την Παρέλαση της 22ας Απριλίου στη Βοστώνη. Επίσης ελάχιστοι ήταν και οι αντιπρόσωποι των Συλλόγων και Κοινοτήτων. Γεγονός είναι ότι κοπιάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων αλλά... Από τη μία η οικονομία, από την άλλη η αποχή του κόσμου, δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όπως είπε και ο πρώτος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Θεόφιλος Καμπερίδης η Ομοσπονδία έγινε για άλλα πράγματα και τελικά το κύριο μέλημα της είναι η παρέλαση η οποία παίρνει κάπου 6 μήνες προεργασίας με αποτέλεσμα τόσο οι εθελοντές που αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο να τρέχουν μέρα και νύχτα χωρίς να αναγνωρίζεται η προσπάθεια αλλά και να μην γίνονται άλλα πράγματα για την Ομογένεια που σήμερα, όσο ποτέ άλοτε, χρειάζεται προγράμματα και σχέδιο που θα φέρουν ανάταση.

Παρέμβαση έγινε από πρώην προέδρους της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων για να μη γίνει η προγραμματισμένη για χθες βράδυ έκτακτη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης σε executive session. Το καταστατικό της Ομοσπονδίας δεν προβλέπει κάτι τέτοιο! Αλλά σαν αναγνωρισμένος μη κερδοσκοπικός οργανισμός υπόκειται στις διατάξεις που ορίζει το άρθρο 503C του κώδικα οργανώσεων το οποίο αναγνωρίζει την ορολογία του Robert's Rules που λέει ότι όταν ένα καταστατικό οργανισμού δεν συμπεριλαμβάνει κάποιο συγκεκριμένο θέμα τότε κυριαρχεί οι κοινή λογική (Robert's Rules). Έτσι η παρέμβαση των πρώην προέδρων ήταν εκτός των ορίων. Η συνάντηση του executive session στην οποία θα συζητούντο θέματα της παρέλασης δεν έγινε τελικά και τέτοιου είδους παρεμβάσεις δημιουργούν κωλυσιεργία στη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η παρέμβαση ήταν από αγάπη για το θεσμό και εν αγνοία του σχετικού νόμου όχι για να δημιουργηθεί κλίμα.

Τους τελευταίους 7 μήνες η θερμοκρασία στην περιοχή της Βοστώνης είναι πάνω από την κανονική. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει χιόνια και πολύ κρύο. Αύριο μπαίνει ο Φεβρουάριος και το χιόνι που έχει πέσει αυτό το χειμώνα είναι μόνο 15 εκατοστά συνολικά. Ο μέσος όρος για την ίδια περίοδο είναι στα 62 εκατοστά! Από την άλλη μεριά η Ελλάδα περνάει βαρυχειμωνιά με καταστροφές και ανθρώπινα θύματα. Λέτε τα παιχνίδια που κάνουν με τη φύση “οι ειδικοί” να δημιουργούν τεχνητά σύννεφα με βροχή, να δημιουργούν ανέμους για να διώχνουν τον “καπνό” από τις μεγαλουπόλεις έχει να κάνει κάτι με τις κλιματολογικές συνθήκες;

Στην Ημερήσια Διάταξη του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης υπάρχει και θέμα για την Πανηλειακή Ομοσπονδία και για το συνέδριο που γίνεται κάθε δύο χρόνια. Μέλη του Συλλόγου ζητούν να μάθουν τι γίνεται. Έτσι ο Πρόεδρος του Συλλόγου επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας. Τι είπαν δεν γνωρίζουμε αλλά τα πράγματα δεν φαίνονται καθόλου καλά για την Πανηλειακή Ομοσπονδία.. Μάλλον μηδέν στο πηλίκο ή όπως είπε ο ΓΑΠ ¨μηδεν στο πηλίκιο”. Και όμως πριν δύο χρόνια έγιναν εκλογές και εξελέγει Διοικητικό Συμβούλιο. Τι έκανε άραγε στα δύο χρόνια που πέρασαν; Θα μάθουμε όμως. Ευθύνη δεν έχουν μόνο αυτοί που εκλέγονται αλλά και αυτοί που εκλέγουν. Θα επανέλθουμε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου