Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Ο Μπιλ Γκέιτς δωρίζει 750 εκατ. δολάρια για την καταπολέμηση του AIDS

 Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2012...

Το ποσό των 750 εκατομμυρίων δολαρίων δεσμεύτηκε να δωρίσει ο πρόεδρος της Microsoft Μπιλ Γκέιτς στo Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS - και κάλεσε τις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, ώστε να σώζονται ζωές.«Περνάμε δύσκολους οικονομικά καιρούς, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για την μείωση της βοήθειας στους πιο φτωχούς του κόσμου», δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft στη διάρκεια του 42ου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, το οποίο διεξάγεται στο Νταβός.
Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας - όπως είναι ο πλήρης τίτλος του οργανισμού - ανακοίνωσε πριν από δύο ημέρες ότι ο διευθυντής του Μισέλ Καζάτσκιν παραιτήθηκε, έπειτα από την κριτική που δέχτηκε για κακοδιαχείριση πόρων και περικοπές στη χρηματοδότηση.
Η δημοσιοποίηση της κακοδιαχείρισης είχε ως επακόλουθο να μειωθούν κατακόρυφα οι δωρέες προς το Παγκόσμιο Ταμείο, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη και είναι υπεύθυνο για σχεδόν το ένα τέταρτο της παγκόσμιας χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της HIV λοίμωξης και του AIDS, καθώς και για το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας.
Έτσι, το Παγκόσμιο Ταμείο αναγκάστηκε να κάνει περικοπές των πόρων του, ακυρώνοντας δράσεις κόστους άνω του 1 δισ. δολαρίων και ανακοινώνοντας ότι μέχρι το 2014 δεν θα προχωρήσει σε νέα προγράμματα.
Η νέα δωρεά του Μπιλ Γκέιτς προστίθεται στα 650 εκατομμύρια δολάρια που έχει συνεισφέρει στο Παγκόσμιο Ταμείο την τελευταία δεκαετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου