Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, 2012
Με επιτυχία έγινε προχθές η εορτή των Ελληνικών Γραμμάτων στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βοστώνη από τον Σύλλογο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Βοστώνης.
Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος απογευματινά σχολεία ενοριών/κοινοτήτων της Μητροπόλεως Βοστώνης με τραγούδια, απαγγελίες και ελληνικούς χορούς.  
Συγκεκριμένα, ο μαθητής Ηρακλής Παγούνης από την κοινότητα “Άγιος Αθανάσιος” του Arlington μίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες (Βασίλειο το Μέγα, Γρηγόριο το Θεολόγο, Ιωάννη το Χρυσόστομο). Η Ευαγγελία Βασιλειάδου, κόρη του Βασίλη Βασιλειάδη και της Μαρίας Βασιλειάδη-Καμπερίδη από την κοινότητα “Αγία Αικατερίνη του Quincy έκανε απαγγελία για τους Τρεις Ιεράρχες.
Οι μαθητές και μαθήτριες της 4ης, 5ης και 6ης τάξης της κοινότητας “Άγιος Νεκτάριος” του Roslindale τραγούδησαν “Το Εκκλησάκι” και “Χριστιανόπουλα”. Η Μαρία Μανιάτη από την κοινότητα “Άγιος Σπυρίδων” του Worcester έκανε απαγγελία. Από την κοινότητα “Των Ταξιαρχών” της πόλεως του Watertown ο Δημήτρης Κοκκορός και ο Αργύρης Καραλής έκαναν απαγγελία.
Ελληνικούς χορούς χόρεψαν δύο χορευτικά συγκροτήματα των “Χρυσοχωραφιτών” του 
Worcester και το χορευτικό “Ελληνική Υπερηφάνεια” της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από το Pawtucket, Rhode Island.
Κύριος ομιλητής ήταν ο Οσιολογιότατος Διδάκτωρ Μάξιμος Κώνστας καθηγητής της Θεολογικής Σχολής, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Harvard και μοναχός του Μοναστηρίου “Σιμονόπετρα” του Αγίου Όρους. Το θέμα: “Των Αγγέλων το Αντίφωνο” για τους Τρεις Ιεράρχες. Η ομιλία ήταν στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Η χορωδία της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού υπό τον κ. Γραμμένο Καράνο τραγούδησε τραγούδια και ύμνους.
Περίπου στο τέλος της γιορτής ο Γενικός Πρόξενος της Βοστώνης κ. Ηλίας Φωτόπουλος και ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ.κ. Μεθόδιος παρέδωσαν τα πιστοποιητικά ελληνομάθειας στους μαθητές και μαθήτριες της περιοχής που επάξια πέρασαν στο διαγωνισμό.  Στην γιορτή παρευρέθει και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας κ. Θεμιστοκλής Καρατζάς.
Να σημειώσουμε ότι  Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκάλων κ. Θεοδώρα Χρονοπούλου, πρώην Πρόεδρος του Πανηλειακού Συλλόγου Βοστώνης.

Μετά το εορταστικό πρόγραμμα ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του Μαλιωτείου Πολιτιστικού Κέντρου.
Φώτος:  Β. Βασιλειάδης
Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου