Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Στο μικροσκόπιο & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ, Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2012

Η κοπή της βασιλόπιτας της Ομοσπονδίας εστέφθη με επιτυχία και ας φαίνεται σκυθρωπός ο Πρόεδρος κ. Καρατζάς στη φωτογραφία. Λίγο το άγχος λόγο των καιρικών συνθηκών, λίγο η αγωνία για να πάνε όλα καλά... Είναι αυτό που λέμε γιά κάθε αποτυχία φταίει ο πρόεδρος αλλά για κάθε επιτυχία όλοι τρέχουν να πάρουν τα συγχαρητήρια και “γαλόνια”. Ένα είναι σίγουρο, ότι ο κ. Καρατζάς προσπαθεί και μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο τα πάει πολύ καλά. Βέβαια είναι και μερικοί που τους αρέσει να πετάμε πέτρες, αλλά, και σε ποιόν δεν πέταξαν πέτρες... Μπράβο Πρόεδρε, προχώρα, ο Ελληνισμός χρειάζεται ηρεμία, συνεργασία και αποτελεσματικότητα. Καλή επιτυχία στη συνέχεια.

Την Τετάρτη (αύριο), 25 Ιανουαρίου, 2012 θα γίνει η Πρώτη Πανομογενειακή Συγκέντρωση για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης και περιχώρων που είναι να γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου, 2012 στη Λεωφόρο Boylston, στο κέντρο της πόλης και θα εορτάσουμε την Απελευθέρωση και Ανεξαρτησία της Ελλάδας. Σε αυτή τη συνάντηση πρέπει να δώσουν το παρόν οι αντιπρόσωποι όλων των Σωματείων και Κοινοτήτων/Ενοριών γιατί πρέπει να δώσουμε ένα μήνυμα σε όλο το Κόσμο ότι ο Ελληνισμός είναι ΔΥΝΑΤΟΣ. Ιδιαίτερα σήμερα που η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Πρέπει να μάθει όλος ο κόσμος ότι ο Ελληνισμός της Βοστώνης, όπως όλος ο Ελληνισμός της Διασποράς, είμαστε στο πλευρό της Γενέτειρας, της Ελλάδας που “μας ξέχασε”, αφού τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα απομακρύνθηκε από την Ομογένεια, ακόμα και αυτή την επιστολική ψήφο δεν μας δίνει!!! Ελάτε στην Πανομογενειακή και βάλτε σκοπό να έχετε συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της Ελλάδας. Πάρτε μαζί σας τους φίλους και φίλες σας, τους Αμερικανούς και άλλων εθνικοτήτων Φιλέλληνες. Αυτοί οι τελευταίοι θα σώσουν την Ελλάδα, να μου το θυμάστε. Ένας από τους Τελετάρχες της φετινής Παρέλασης θα είναι ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας. Το λιοντάρι από τη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Τα μηνύματα δια μέσου διαδικτύου (e-mails) έσπασαν κάθε προηγούμενο. Το άρθρο του Βασ. Καυκά που ήταν εδώ στην ιστοσελίδα μας και όσοι δεν το διαβάσατε μπορείτε να πάτε στο αριστερό μέρος της σελίδας και θα το βρείτε. Το ίδιο άρθρο ήταν και στον Εθνικό Κήρυκα, την ημερήσια εφημερίδα της Αμερικής που για 97 συναπτά έτη ενημερώνει τον Ελληνισμό για τα καλά αλλά και για τα όχι και τόσο ευχάριστα. Είναι αυτά τα μέσα ενημέρωσης που συμβάλουν πάρα πολύ για την πρόοδο και αναβάθμιση του Ελληνισμού. Αρκετές φορές μαζί με την ενημέρωση γίνεται και κριτική για επώνυμους αξιωματούχους. Πρέπει να υπάρχουν τα μέσα ενημέρωσης και πρέπει να μας ενημερώνουν αλλά και να καυτηριάζουν με τα άρθρα τους για να γινόμαστε καλύτεροι σαν Έλληνες, σαν Ηγέτες και πάνω από όλα να πατάμε στη Γη και να είμαστε περισσότερο Άνθρωποι. Εάν δεν υπήρχε ο Εθνικός Κήρυκας της Νέας Υόρκης, οι άλλες εφημερίδες και έντυπα, ο ηλεκτρονικός τύπος, τα ραδιοφωνικά Ελληνικά Προγράμματα της Ομογένειας, οι ιστοσελίδες της Ομογένειας θα είμαστε στο “σκοτάδι” από ενημέρωση και θα είμαστε χαμένοι μεταξύ αγνώστων. Πηγαίνοντας πίσω στο άρθρο του Βασίλη Καυκά δεκάδες  μέσα ενημέρωσής μας ζήτησαν εάν μπορούν να το αναδημοσιεύσουν. Η απάντηση ήταν ΝΑΙ.

Ο Κώστας Σημίτης, πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας μιλώντας για τις επιλογές οι οποίες έγιναν από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, χαρακτήρισε «εξωπραγματικούς» τους όρους που τέθηκαν για την δημοσιονομική εξυγίανση της Ελλάδας και μίλησε για «πολιτικά μοιραίο λάθος», αναφερόμενος στο γεγονός ότι «οι συντάκτες του Μνημονίου είχαν παραλείψει να συναρτήσουν τους στόχους με τις πραγματικές εξελίξεις, δηλαδή την ύφεση». Που ήταν ο κ. Σημίτης τόσο καιρό και γιατί αυτά που λέει τα λέει στη Γερμανία; Οι ηγέτες, όταν κινδυνεύει η Πατρίδα από τα “όρνια” της ντόπιας και της διεθνούς πλουτοκρατίας παίρνουν θέση την ώρα που χρειάζεται όχι μετά από μήνες, χρόνια. Από την άλλη μεριά μήπως ήταν και ο κ. Σημίτης μέσα σε αυτούς που “μαζί τα φάγανε”; Τι έγινε η Εθνική Τράπεζα και τα υποκαταστήματα μαζί με τους πελάτες και μαζί με τα ακίνητα όπως το εντεκαόροφο κτήριο της Εθνικής Τράπεζας στο 33 State Street στο κέντρο της Βοστώνης;  (Μεταξύ των άλλων παραρτημάτων στις ΗΠΑ και Καναδά). Ποιός ήρθε ικογκνίτο στη Βοστώνη για να μην δεσμευτεί η Εθνική Τράπεζα από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση; Μήπως ξέρει κάτι περί αυτού ο κ. Σημίτης; 
Που ήταν ο κ. Σημίτης όταν “αλώνιζε” η Ζίμενς; Που ήταν ο κ. Σημίτης όταν ο Άκης έφτιαχνε τεράστιες περιουσίες; Πόσους πυραύλους Πάτριοτς πήρε η Ελλάδα και πόσο κόστισαν; Ο κ. Σημίτης ήταν Πρωθυπουργός τότε που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήρθε στην Andover, Massachusetts να πάρει τα Patriots.

Τις προάλλες κάναμε μία έρευνα κοιτάζοντας στους ιστιότοπους (web pages) σε Ελληνικές Ενορίες/Κοινότητες στις ΗΠΑ και σε πολλές μα πάρα πολλές περιπτώσεις μείναμε έκθαμβοι από το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και που συνεχώς μεγαλώνει και θα μεγαλώνει. Κυρίως με τις δυτικές, μεσοδυτικές αλλά και τις νότιες πολιτείες. Στους ιστιότοπους Ορθοδόξων Κοινοτήτων στις περιοχές αυτές ούτε καν που χρησιμοποιείτε η Ελληνική Γλώσσας. Βέβαια η Αγγλική Γλώσσα είναι η γλώσσα που επικοινωνούμε αλλά η Ελληνική Γλώσσα πεθαίνει γρήγορα και πρέπει να γίνει μεγάλος αγώνας γιατί ο Ελληνισμός σε αυτές τις περιοχές θα μετριέται με τους πόσους μπακλαβάδες, σπανακόπιτες και σουβλάκια θα πωλούν στα “Ελληνικά" Φεστιβάλ. Ένα άλλο θέμα που μας έκανε εντύπωση είναι ονόματα κληρικών που δεν είναι ονόματα Ορθόδοξα αλλά οι ιερείς αυτοί είναι Ορθόδοξοι! Τι συμβαίνει δηλαδή και τι ”αντανακλαστικά” έχουν ιερείς σαν αυτούς που δεν κατέχουν την Ελληνική Γλώσσα, δεν έχουν Ελληνικά Ορθόδοξα ονόματα; Είδαμε στο Webster, Massachusetts που τα αντανακλαστικά του ιερέα δεν λειτούργησαν καλά και κρέμασε τη σημαία της Ρωσίας, τη σημαία της Αλβανίας, τη σημαία της Ρουμανίας και ήταν έτοιμος να σηκώσει και τη σημαία των Σκοπίων σε κοντάρια στον περίβολο του Ναού.    Και αυτή η κοινότητα είναι κοντά στη Βοστώνη όπου ο Ελληνισμός είναι δυνατός.  Τι γίνεται άραγε σε περιοχές που το Ελληνικό στοιχείο δεν είναι δυνατό;  Εάν συνεχιστεί η κατάσταση φοβάμαι για την Ελληνικότητα πολλών κοινοτήτων/ενοριών στις ΗΠΑ, φοβάμαι για τον Ελληνισμό. Μιλάμε για κοινότητες που τις έκτισαν οι Έλληνες Μετανάστες, πολλές φορές από το υστέρημά τους, για να είναι κέντρα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, όχι μόνο της Ορθοδοξίας.  


Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου